Киото - градът на храмовете и светилищата

4479
Киото - градът на храмовете и светилищата
Снимка: Pixabay.com

Киото, бившата столица на кралска Япония, се намира на остров Хоншу, а районът е обитаван още от 7-ми век. В Киото има около 2 000 храмове и светилища, които ежегодно се посещават от около 30 милиона туристи.

В старата част на града се намира 20% от общия брой на обектите със статут на японско национално богатство, включени в списъка на ЮНЕСКО през 1994 година.

МАЕ: Нуждата от чиста енергия "е по-спешна от всякога"

Нуждата от по-устойчива глобална енергийна система е по-спешна от всякога, предупреди Международната агенция по енергетика (МАЕ), докат...

Тук е Фушими Инари, светилището на шинтоистския бог на ориза, храма Кинкаку-дзи, построен през 1397 г. за шогуна Ашикага и Санджусангендо, един от образците за най-красиво религиозно изкуство в света, някога част от будистки комплекс, наречен Храм. на лотосовия крал. Интересен е и замъкът Ниджо, седалището на най-могъщите хора през вековете.

Освен на древни храмове, градът е домакин на много други забележителности, като например Иуатайма - Паркът на маймуните, където живеят около 170 японски макаци, различни музеи като красивата Ботаническа градина, Международният музей Манга, Националният музей и музеят на парните локомотиви Умекоджи, предаде БГНЕС.

Ако се интересувате от уникални, специфични местни традиции, можете да посетите театър Минамиза, един от най-старите театри, където се представя Кабуки - вид японска пиеса и представление, датиращо от началото на периода Едо, 17-ти век. Можете да посетите и традиционни чайни церемонии, които са единственото естетическо и образователно изкуство. Известни са и представленията на гейшите, но за тях е необходимо да се направи резервация много по-рано поради големия интерес.

Една от най-популярните развлекателни дестинации е улица Киамачи, която е пълна с барове и клубове. В зависимост от вашите предпочитания, можете да избирате между места за лудо парти и клубове със спокойна атмосфера за разговор и време с приятели.

"Бедствие" е символът на Япония за 2018 г.

На 12 декември Япония избра китайската буква за "бедствие" като "определящ символ" за 2018 г., година, през която страната беше засегна...

Както навсякъде в Япония,в Киото има много караоке барове, така че ако сте достатъчно смели, можете да се пробвате в този вид популярно забавление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Терористична атака в Йерусалим в навечерието на Пасха (ВИДЕО 18+)

Ердоган пристигна на посещение в Ирак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com