Столтенберг: Страните от НАТО са в обсега на ракетите на КНДР

753
Столтенберг: Страните от НАТО са в обсега на ракетите на КНДР
Снимка: Getty Images / Guliver

Ракетите на КНДР могат да достигнат територията на страните от НАТО, казва генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който от 29 октомври е на посещение в Япония.

"Европа е в обхвата на ракетите (на Северна Корея). Страните от НАТО вече са застрашени ", казва Столтенберг в интервю за японския в. „Йомиури“. Спореднего, през цялото си съществуване НАТО "защитава своите членове от балистични ракети с помощта на съответните възпиращи сили". "НАТО има способността и решимостта да нанесе контраудар", уверява генералният секретар на алианса.

Джеймс Матис и Йенс Столтенберг пристигнаха неочаквано в Кабул

Американският сектретар по отбраната Джеймс Матис и Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигнаха неочаквано в Кабул в сряд...

Столентегер също така посочи необходимостта от оказване на натиск върху КНДР, включително стриктно спазване на икономическите санкции.

Напрежението на Корейския полуостров се запазва благодарение на активното развитие на ракетно-ядрената програма на КНДР, както и на южнокорейските военни маневри. През юли в КНДР два пъти бяха тествани балистични ракети, на 29 август и 15 септември бяха изстреляни още две ракети, които прелетяха над територията на Япония, а на 3 септември бе обявен успешен опит на водороднна бомба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com