Турция забрани Туитър

26756
Турция забрани Туитър
Снимка: Getty Images / Guliver

Турция забрани безплатната социална мрежа и микро-блог услуга Туитър. Решението, както се посочва на сайта на Управлението по телекомуникации, което е прекъснало достъпа до този сегмент от интернет, е взето като "предпазна мярка" и въз основа на редица съдебни решения.

Блокирането стана няколко часа след като премиерът Реджеп Тайип Ердоган, в реч пред избиратели в Бурса предупреди, че ще заличи Туитър. Това се случва, след като редица анонимни аудиозаписи, публикувани в социалната мрежа, показаха корупцията в близкото му обкръжение.

"Ние ще заличим Туитър. Не ме интересува какво казва международната общност", заяви премиерът. "Те ще видят силата на турската република", допълни той.

По-рано този месец Ердоган предупреди, че правителството му може да забрани популярните социални мрежи Ю Тюб и Фейсбук след местните избори на 30 март, което предизвика безпокойството на САЩ.

Ердоган, който е премиер на Турция от 2003 г., е подложен на нарастващо напрежение след като изтекли аудиозаписи показаха, че той е бил замесен в корупция, а други го представят като човек, който се меси в бизнес сделки, съдебни дела и отразяване в медиите. Ердоган нарече повечето записи "долни фалшификати", създадени от опонентите му.

Правителството му беше разтърсено от голям корупционен скандал през декември, в който бяха замесени десетки хора от близкия бизнес и политически кръг на премиера.

 

Бащата на Twitter се кандидатира за кмет на Ню Йорк

Бащата на Twitter планира да се кандидатира за кмет на Ню Йорк. Създателят на социалната мрежа Джак Дорси сам съобщи новината пред теле...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com