Албания иска бежанци

3517
Албания иска бежанци

Албанският премиер Еди Рама призова за по-голяма координация и сътрудничество между отделните средиземноморски държави, които са изправени пред мигрантската криза.

В реч пред парламентарната асамблея на държавите от Средиземно море, която се провежда в Тирана, Рама поиска да има размяна на опит в борбата срещу причините, които водят до увеличаването на броя на мигрантите пристигащи в Европа.

Според него необходима е и координация в търсенето на причините, довели до увеличаването на екстремистките прояви, предаде БГНЕС.

"Ние сме малка страна. Осъзнаваме огромния товар и предизвикателствата на нашето време. Ние не сме част от коридора, който се използва от мигрантите, за да достигнат до сърцето на Европа, но ние сме готови да дадем своя принос, защото никой няма право да се преструва, че не разбира какво се случва. Изненадани сме от факта, че някои държави не искат да споделят този товар", подчерта Рама.

Пет балкански държави с единна регистрация на бежанци

Директорите на полицейските сили на Хърватия, Македония, Австрия, Словения и Сърбия се договориха да въведат единна регистрация на бежа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com