Блокада на гръцките пристанища в понеделник

25615
Блокада на гръцките пристанища в понеделник

Гръцките докери обявиха блокиране на всички пристанища в понеделник. Част от фермерите се оттеглиха от протестите, но тези от Серес смятат да протестират на границата с България без да блокират пътя, предаде БНР.

Правителството внесе за обсъждане в парламента през следващата седмица предложение за приватизация на голяма част от държавните акции в гръцките пристанища. В отговор синдикатът на работещите на гръцките портове обяви, че в понеделник блокира всички пристанища с протести. Демонстрации ще има и пред парламента.

"Златна зора" е военна структура, смятат следствените власти в Гърция

Гръцката крайнодясна партия "Златна зора" е военна структура с наличен оръжеен арсенал и с ясно изразени референции, свързани с Хитлер ...

В изявлението се подчертава, че всички депутати и партии, които подкрепят тази разпродажба, ще са отговорни пред нацията.

Разцепление настъпи сред фермерите във връзка с протестите им. Част от тях напуснаха местата за блокада, други остават готови за протести .В следващите дни предвиждат блокиране на касите за плащане на пътни такси в знак на протест срещу високите цени. Правителството изпълни част от исканията им и даде данъчно облекчение за малките ферми.

В този час мащабна група фермери се намират на основен пътен възел по магистралата Триполи - Коринтос и протестират, раздавайки портокали на минаващите шофьори.

В Серес не са удовлетворени от компромиса на правителството и заявиха, че в понеделник ще протестират на граничния пункт Промахон - Кулата с жива верига, но няма да блокират пътя.

Кандидат за кмет на Атина си призна, че е ХИВ позитивен

Кандидат за кмет на Атина се оказа серопозитивен. Това стана ясно след признание на самият човек – Григорий Валянатос, пише &bdqu...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com