Хаос в Сърбия заради наводненията

23281
Хаос в Сърбия заради наводненията

Белград, както и цяла Сърбия, са обхванати от голяма буря, а дъждът, който продължава да вали, и очевидно няма намерение да спре, предизвика хаос в сръбската столица, предаде сръбското електронно издание Press online.

Според изданието мнозина в Белград не могат да напуснат домовете си заради наводненията, а други не могат да се върнат в тях.

Дачич: За Косово защо не се говореше както за Украйна?

Сърбия няма да въвежда никакви санкции срещу Русия и по този въпрос позицията на страната е "кристално ясна". Това каза сръбският външе...

Движението по улиците е блокирано, а много от линиите на градския транспорт са отменени. В Земун водата е влязла и в трафопостове, оставяйки части на квартала без ток. На Душановия мост, по посока Ниш, се е образувало цяло езеро и поради тази причина движението е спряно.

Сръбските власти обявиха бедствено положение в 11 места заради наводненията, предизвикани от обилните валежи, предаде сръбското електронно издание Akter.

Според изданието критично е състоянието в Моравичката, Колубарската и Мачванската области. Досега са били евакуирани 31 души, сред които и девет деца. Освен във Валево, бедствено положение има и в Лучани, Мионица, Лиг, Уб, Лайковац, Осечина, Коцелева, Мали Звровник, Горни Милановац и Пожега.

МВР, Жандармерията и Армията на Сърбия са включени в спасяването на хора, застрашени от наводненията, предаде Radio televizija Vojvodina /RTV/. Продължават и действията на градските и общинските щабове за бедствени положения за намаляване на щетите от наводненията. Според телевизията наводнения има в Подинско-колубарски-мелирационния район.

Преговорите Косово - Сърбия замразени до есента

Преговорите между Белград и Прищина вероятно ще бъдат замразени за няколко месеца, а следващият, 24 кръг от диалога в Брюксел може да...

Свлачищата и дъждът застрашават магистралите, локалните и регионалните пътища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com