Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха голяма пратка кокаин на пристанище Пирея

13 юни 2024, 23:32 часа • 995 прочитания

Гръцката полиция откри 21 килограма кокаин, скрити в контейнер с банани на пристанище Пирея. Пазарната цена на улицата на намерената дрога се изчислява на един милион евро, съобщава в. „Катимерини“. Пратката е била хваната в сряда.

Контейнерът с произход от Еквадор е преценен като подозрителен и е бил подложен на рентгенова проверка, а след това претърсен от полицаи и специално обучени кучета.

Още: Близо 3 тона кокаин конфискуваха на пристанище във Франция

През последните пет години властите в Гърция са конфискували три тона кокаин, който е бил внасян нелегално в страната по подобен начин. Разследването по случая продължава. Не се съобщава дали има задържани лица, нито колко са те. Разследващите проучват потенциални връзки с предишни пратки.

Още: Хванаха близо 170 кг кокаин в контейнери с банани в Бургас

Преди дни у нас гранични полицаи и митничари задържаха мъж, превозвал над 3,5 кг кокаин на ГКПП „Капитан Андреево“. Граничните полицаи са поискали да бъде извършена щателна проверка на превозното средство, при която са открити недекларирани три пакета, всеки обвит с черен плат и вакуумиран в прозрачен полиетиленов плик. Пакетите са са намерени, след като е свалена предната дясна гума и отстранен метален капак. По случая е образувано досъдебно производство.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес