Иванов: Македония спаси Европа, а не получи нито стотинка

2782
Иванов: Македония спаси Европа, а не получи нито стотинка

Европейският съюз не се интересува от Македония, въпреки че тя „спаси Европа от нашествието на джихадистите“, които бяха готови да преминат по Балканския маршрут, след като Гърция отказа да пази външните граници на Европейския съюз.

Миграционната политика на Германия и ЕС се оказа провал. Това заяви македонският президент Георге Иванов в интервю за днешния брой на „Билд“.

Жертва на този провал е Македония, която е принудена да „плаща за грешките на ЕС“. „От гледна точка на хуманността Германия действа правилно, но от гледна точка на сигурността тя претърпя пълен крах“, категоричен е Иванов.

Той заяви, че Македония е предложила обмен на информация за предполагаеми джихадисти, но реакция не е последвала нито от Германия, нито от ЕС. „Ако ние бяхме разчитали на Брюксел по въпросите на сигурността, а не на нашите сили, тогава потоците джихадисти отдавна щяха да са нахлули в Европа“, подчерта Иванов. Той посочи, че македонските власти са конфискували от мигрантите 9000 фалшиви паспорти. Иванов уточни, че много радикални ислямисти са искали да минат по Балканския път с тези документи, предаде БГНЕС.

„Македония, която не е член на ЕС, защитава Европа от членката на ЕС, а именно – от Гърция“, заяви той, подчертавайки, че Атина е била готова да пропусне през своите граница към Европа притежателите на такива фалшиви паспорти. Въпреки това, на Европа не й е до Македония, резюмира Иванов, имайки предвид факта, че Гърция „отново получи 700 милиона евро от ЕС“, а Македония – нито стотинка.

От 2005 г. Македония е кандидат за членство в ЕС. Страната, в която Гърция изсипва стотици хиляди мигранти, в края на февруари 2016 г. престана да пуска граждани на Афганистан и затегна проверките за пристигащите от Сирия и Ирак.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com