Кметът на Белград е в центъра на корупционен скандал с български имоти

5267
Кметът на Белград е в центъра на корупционен скандал с български имоти

Кметът на сръбската столица Белград Синиша Мали се превърна в основен герой на корупционен скандал, свързан с имоти в България.

Местната мрежа за изследване на престъпността и корупцията съобщи, че Мали като директор на две офшорни дружества е придобил общо 23 луксозни апартамента в българския комплекс "Свети Никола" и още един, който се води на негово име, предаде БГНЕС.

Белград няма да приема бежанци обратно от Унгария

Бежанци, които не успеят да преминат унгарската граница или пък се намират в ничия земя може да се върнат в Сърбия и да бъдат настанени...

Синиша Мали веднага опроверга информацията и каза, че в България "има само един апартамент, а не 24, както се твърди". Според него "публикацията съдържа множество инсинуации и лъжи за неговия професионален живот". Кметът смята, че е "жертва на клеветническа кампания, която се води от бивши крадци". 

Синиша Мали твърди, че е работил като консултант в частна фирма през 2012 година и неговата задача е била да дава съвети, включително и за покупката на имоти. "В текста няма и ред за моята работа като кмет, а само за моя професионален живот, при това за периода когато работих в частния сектор", каза още Мали. Скандалът избухна след като лидерът на опозиционната Демократическа партия Боян Пайтич публично обвини Синиша Мали в закупуването на 24 луксозни апартамента в България за 5 милиона евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com