Мадлин Олбрайт иска косовските пощи

4791
Мадлин Олбрайт иска косовските пощи

Бившият американски държавен секретар Мадлин Олбрайт ще участва в търг за продажбата на косовската Пощенска и телекомуникационна компания (ПТК) чрез компанията си Albright Capital Management LLC, съобщава агенция Блумбърг.

Пет компании са подали заявки за участие в търга, включително Португалската телекомуникационна компания, Колумбия Кепитъл, Бритиш телеком Поланд и Турксел. Те ще имат право да участват в търга за продажбата на ПТК, който се очаква да започне през септември, съобщи местното министерство на икономическото развитие.

ПТК има около 1 милион потребители на мобилни телефони и 100 000 абоната на фиксирани телефони в страната с население от 1,8 милиона души. Това е вторият опит за продажбата на компанията, след като предишният търг се провали миналата година заради разследване за корупция в базираната в Прищина компания.

През юни правителството съобщи, че ще разглежда офертите само на купувачи, които са осигурявали мобилни услуги поне три години, имат средни годишни приходи от поне 300 милиона евро (370 милиона долара) и активи не по-малко от 750 милиона долара. Властите не са определили минимална цена за придобиването на компанията.

Редактор: Георги Иванов

Аштън събира президентите на Сърбия и Косово

Сръбският президент Томислав Николич и косовската му колежка Атифете Яхага ще се срещнат този октомври в евроейска страна с посредничес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com