На Гърция й предстои много работа

4248
На Гърция й предстои много работа
Еврозоната прие план, по силата на който страната ще получи рекордните 237 милиарда евро

"На Гърция й предстои много работа в близко бъдеще, за да доведе докрай всички реформи, предвидени в новата икономическа програма", заяви премиерът Лукас Пападимос пред журналисти в Брюксел след приемането на новия спасителен план за Гърция.

Еврозоната прие план, по силата на който Гърция ще получи рекордните 237 милиарда евро, за да избегне неплатежоспособност и излизане от европейския валутен съюз, напомня Франс прес. Еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен каза, че приемането на спасителния план е небивал жест на финансова солидарност на Европа, който налага сурови условия на Гърция.

Гърците излизат на протест срещу новото кредитно споразумение

Гърция цели да завърши размяната на облигации с частни кредитори до 12 март в рамките на международния спасителен план, договорен с фин...

Група експерти начело с германеца Хорст Райхенбах ще съветват Гърция за реформите и ще контролират прилагането на икономическата програма. Обслужването на гръцкия дълг ще бъде осигурено чрез влагане на европейски фондове в специална сметка в Гръцката централна банка, за да не се допусне използване на европейската помощ за разходи, различни от обслужването на дълга - като изплащане на заплати или пенсии - и да се гарантира ускоряване на реформата, добавя АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани