Фармацевтичната война

12252
Фармацевтичната война
Скандалът, започнал с бонусите в здравната каса и прераснал в обвинения за монопол към фармацевтичната компания "Софарма", вчера претърпя нов обрат

Фармацевтичната война доведе до уволнението на двама здравни шефове.

Скандалът, започнал с бонусите в здравната каса и прераснал в обвинения за монопол към фармацевтичната компания "Софарма", вчера претърпя нов обрат, пояснява "Сега". Премиерът Борисов освободи без никакви обяснения от поста зам.-министър на здравеопазването Гергана Павлова.

Здравната комисия иска изслушване в НС за цените на Софарма

Комисията по здравеопазване ще предизвика изслушване в Народното събрание по повод разследването на TV7, което показа драстична разлика...

"Решението на премиера е по собствено усмотрение", обясниха лаконично от правителствената пресслужба. За пръв път Борисов уволнява висш чиновник по "собствено усмотрение". По-късно депутатите от ГЕРБ решиха единодушно да гласуват за оставката на управителя на здравната каса д-р Нели Нешева в парламента. Павлова е работила в "Софарма", което се счита за конфликт на интереси от деня, в която беше назначена на поста - преди почти 2 години, и то с ресор лекарствена политика. Досега Борисов не е показвал да смята това за нередно. Но премиерът промени мнението си след масирана атака на медии, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Скандалът със "Софарма" опря и до другия скандал от последните дни - бонусите, вземани от ръководството на здравната каса, и последвалата оставка на управителя Нели Нешева. Самата тя обяви, че атаката срещу нея е, защото е засегнала интереси на фармацевтични компании. Стрелите отново бяха насочени към "Софарма". Нешева е опитала да свали цените, на които "Софарма Трейдинг" ще продава онколекарства на болниците, и това е причина за отстраняването й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com