Гърците излизат на протест срещу новото кредитно споразумение

4781
Гърците излизат на протест срещу новото кредитно споразумение

Гърция цели да завърши размяната на облигации с частни кредитори до 12 март в рамките на международния спасителен план, договорен с финансовите министри от еврозоната днес, съобщи източник от гръцкото финансово министерство, цитиран от Ройтерс.

Като част от спасителния план частните притежатели на гръцки облигации ще поемат загуби от 53,5 процента от номиналната стойност на облигациите, за да помогнат за намаляването на гръцкия дълг.

Гърция – печелене на време за еврозоната

Европейските чиновници и министри могат да въздъхнат с облекчение. Страната, която беше в центъра на дълговата криза в еврозоната, зас...

Двете най-представителни синдикални централи в Гърция, обединяващи работещите в частния и държавния сектор утре организират в 16 ч. протестен митинг в Атина срещу новите мерки за икономии, договорени с кредиторите в замяна на одобреното вчера от финансовите министри на страните от еврозоната споразумение за отпускане на втори спасителен пакет на страната в размер на 130 млрд. евро, съобщи гръцкото радио.

Тази вечер кабинетът на гръцкия премиер Лукас Пападимос трябва да обсъди новото кредитно споразумение и да одобри законопроекта с допълнителните рестрикции за покриване на бюджетния дефицит. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани