Сърбия: Ще подкрепяме приятелска Македония

8124
Сърбия: Ще подкрепяме приятелска Македония

Сръбският президент Томислав Николич изрази загриженост от предизвикателствата, пред които е изправена Република Македония, предаде БГНЕС.

Според него Македония ще се изправи пред предизвикателства свързани със сигурността, но Сърбия е готова да отговори на всякаква закана. Николич говори с македонския президент Георге Иванов по време на форума в Будва, в Черна гора. Сръбският президент изразил подкрепата на Сърбия за "приятелска Македония, която е изправена пред тежка вътрешна и политическа криза".

"Времето, което идва, е много чувствително и трябва да бъде готови за адекватна реакция пред предизвикателствата свързани със сигурността. Сърбия има сухопътна зона за сигурност и има готовност да отговори на всякаква заплаха. Всеки, който се опита да предизвика вражеска ситуация за Сърбия ще бъде изправен пред единствено на армията и полицията", каза още Николич.

Георге Иванов е информирал Николич за сегашната ситуация в Македония и мерките, които предприема правителството на страната.

"Благодаря Ви за думите за подкрепа. За нас е много важно на север да имаме приятелска държава", каза Иванов на Николич.

Двамата президенти оцениха като много добро двустранното сътрудничество, в духа на добросъседските и приятелски отношениея на двата близки народа.

"През последните три години политическият диалог бе интензивен, задълбочен и качествен благодарение на срещите на високо ниво", се казва в съобщението от кабинета на сръбския държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com