Вучич: Можеше да има договор с албанците, ако бяхме оставени на мира

1258
Вучич: Можеше да има договор с албанците, ако бяхме оставени на мира
Снимка: Getty Images/Guliver

Сръбският президент Александър Вучич подчерта за агенция Танюг, че въпросът за Косово и Метохия трябва да бъде решен от сърби и албанци и че вероятно вече би могло да има договор, „ако бяха оставени на мира от някои хора“.

Ако ни оставят на мира, ще се договорим с албанците

Вучич: Ще направя всичко възможно Сърбия и България да бъдат в отлични отношения

"Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и изявления на официални лица на двете страни са преходни неразбиратела...

Вучич коментира изявлението на бившия шеф на ЦРУ на Балканите Стивън Майер, който заяви в сутрешна програма на РТС, че сърбите и албанците трябва да се споразумеят както си знаят, като заяви, че го подкрепя.

Инвестиционният цикъл от 10 милиарда евро трябва да гарантира, че Сърбия е страната с най-висок растеж в региона, заяви сръбският президент и обяви, че два милиарда ще бъдат отпуснати само за млади хора.

"Инвестиционният план е най-важен и затова бих бил много горд преди края на мандата, ако успее. Искаме да гарантираме, че не само сме с най-висок ръст в тази част на Европа, но и с най-значителен ръст", заяви Вучич за РТС.

Президентът повтори, че ще се "оттегли" преди опозицията дори да се приближи до него, като отбеляза, че такова нещо не може да се случи и за 10 години.

Запитан за своето изявление, че ще се пенсионира преди опозицията изобщо да се приближи до него и кога ще се случи това, Вучич отговори:

Вучич и Тачи ще се срещнат в Братислава

Държаният глава на Сърбия Александър Вучич и косовкият му колега Хашим Тачи ще се срещнат в словашката столица Братислава в четвъртък, ...

"Това би означавало, че ще върша тази работа още 10 години, щом за 10 години няма да ме стигне, но нямам това предвид, ще бъде много по-рано".

По време на посещението на френския президент Еманюел Макрон в Сърбия следващата седмица ще бъдат подписани около 20 различни споразумения, каза сръбският президент Александър Вучич, като добави, че ще обсъди с френския лидер икономическото, политическото сътрудничество и европейския път на Сърбия, както и Косово.

"Моят екип, в сътрудничество с неговия екип, вече обменя информация, опитваме се да видим как и по какъв начин можем да решим нещата в бъдеще", каза Вучич.

Сръбският президент каза след победата на Новата демокрация на Кириакос Мицотакис над СИРИЗА на Алексис Кипър в парламентарните избори: „Гърция е истинска приятелска страна, имахме коректно сътрудничество с Ципрас и вярвам, че сътрудничеството с Мицотакис може да бъде още по-добро, предаде БГНЕС.

"Говорих с Мицотакис снощи, говорихме дълго време, поздравих го за победата, имах добро сътрудничество с Ципрас и вярвам, че с Мицотакис можем да имаме още по-добро. Това е наистина приятелска страна за сърбите и аз вярвам, че те ще имат нейната подкрепа и в предстоящия период”, заяви Вучич пред РТС.

Вучич обяви бойна готовност заради арести в Косово

Най-малко петима сърби са арестувани тази сутрин от косовските специални части за предполагаемо участие в организираната престъпност. А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com