Бербатов строи стадион в Бургас

14531
Бербатов строи стадион в Бургас

Димитър Бербатов планира да строи стадион в Бургас. Звездата на Монако с енуждаел от игрище, защото смятал да открие своя футболна школа и на морето. Според негови близки стадионът ще е малък, до 1000 места, и ще се ползва само от най-малките фенове на великата игра. Теренът може да приюти и турнири сред децата от целия черноморски регион, пише "Всеки ден". При това напълно безплатно. Бербо смятал обектът да има всички екстри на своите големи събратя - съблекални, тоалетни, бани, дори видеозала.

Засега е ясно, че стадионът ще стане нещо повече от проект само ако готвената футболна школа в София наистина отвори врати. СОС вече одобри да отпусне терен на Бербатов в борисовата градина. По план освен футболни игрища школа "Бербатов" се предвижда да има и два тенис-корта, стрийтбол, тенис н амаса, плажен волейбол, фитнес на открито и петанка. Планирана е още и детска площадка с възможности за различни видове спорт с помощта на аниматор. Близо трите милиона лева, които са нужни за това спортно чудо, ще дойдат от еврофондовете. Главният архитект на София Петър Диков се подписа под проекта, който обаче още е в застой. Едва когато първите тренировки в столицата станат факт, можело да се мисли и за стадион в Бургас. Ако всичко върви по план, първи стъпки по строежа на игрището в морския град може да се очакват в края на 2015 година.

Не съм на 20, но още ставам, похвали се Бербатов

Димитър Бербатов даде интервю за френската спортна библия вестник "Екип". Нападателят е хит в Лига 1, след като има 3 гола и 3 асистенц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com