Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славия разпиля Ботев Пловдив и завърза интригата за седмото място (ВИДЕО)

20 май 2024, 22:09 часа • 3091 прочитания

Славия разгроми Ботев Пловдив с 3:1 на стадион „Александър Шаламанов“ в двубой от четвъртия плейофен кръг във втората четворка в efbet Лига. Тони Тасев откри резултата едва в петата минута, а Венцислав Керчев удвои аванса на "белите" в средата на първото полувреме. В 30-ата минута Мартин Секулич намали изоставането на "канарчетата".

До почивката Георги Търтов получи директен червен картон и остави отбора си с  човек по-малко на терена. Въпреки това в заключителния четвърт час Владимир Николов подпечата успеха на домакините. Така тимът на Златомир Загорчич събра 43 точки и се приближи на три от седмия ЦСКА 1948. "Жълто-черните" остават на осмото място на пункт от "червените".

Славия удари Ботев Пловдив рано-рано

Още в началото на срещата състезателите на Славия се възползваха от грешка на противника и организираха контраатака. Тя бе материализирана от Тасев, който се възползва от пас на Иван Минчев за 1:0. "Белите" продължиха да натискат и заслужено вкара още едно попадение. При заучено изпълнение на корнер топката стигна до Керчев, който прониза Кайзер.

"Канарчетата" вкараха, останаха с човек повече, но нищо

В 30-ата минута възпитаниците на Керкез получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Секулич, който първо пропусна, но при добавката не сбърка. Малко по-късно Георги Търтов влезе остро в краката на Нвачукву и ВАР се намеси - директен червен картон. Това не спря устрема на домакините. Гол на Виктор Генев бе отменен заради засада.

Две греди в края за Ботев

До края на двубоя Николов завърши страхотния си рейд с елегантен изстрел, който се оплете в мрежата за 3:1, а футболистите на Ботев Пловдив уцелиха две греди. Малко по-рано ЦСКА 1948 и Арда не се победиха в битката за бараж (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес