Изложба събира имената на 40 автори в експозицията "За любовта и виното"

6090
Изложба събира имената на 40 автори в експозицията "За любовта и виното"

Обща художествена изложба по повод празниците Св. Трифон Зарезан и Св. Валентин събира имената на 40 автори в експозицията „За любовта и виното”.

Тя ще се проведе в петък 12. 02.2016 от 18.00 часа в Градската художествена галерия в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Уникална изложба пресъздава болката, видяна през очите на дете

На 16 февруари 2016 в столицата ще бъде открита уникална изложба, чийто автор се е опитал да пресъздаде агресията на света около него в...

Изложбата е с конкурсен характер, като участие ще вземат художници от Благоевград и региона. Всеки от тях участва с индивидуални творби в жанровете живопис, графика, скулптора, дърворезба, приложно изкуство. Община Благоевград е осигурила пет равностойни парични награди на автори, избрани от компетентно жури. Наградените творби ще останат във фонда на Градската художествена галерия. Изложбата е посветена на виното и любовта, като сред заглавията, които са вдъхновени от тези теми са “ Пробуждане”, “Готова за целувка”, “Вино и любов”, “Среща” и други.

Датата на Св. Валентин се свързва с традицията влюбените да изразяват любовта си един към друг чрез малки жестове, цветове и изкуство.

На същия ден се почита и традиционният български празник на Свети Трифон. Предизвикателството, което Градска художествена галерия и Община Благоевград отправят към жителите и гостите на Благоевград, е да станат част от едно невероятно съчетание на двата опияняващи празника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com