Корнелия Нинова пое важен ангажимент относно данъка за старите коли

2512
Корнелия Нинова пое важен ангажимент относно данъка за старите коли
Снимка: БГНЕС

Между първо и второ четене на бюджета ще внесем искания за отмяна на облагането с данък за старите коли. Това заявление направи лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на партията.

„От няколко дни виждаме протести в много градове на страната с различни искания на хората от тези градове. Проблемите и въпросите, които те поставят, имат решение. Има място и начин как те да бъдат решени. Мястото е Народното събрание, а начинът е със закони. Ето защо ние предприехме действия тези искания да намерят своето естествено продължение“, каза още Нинова.

Нинова и БСП подкрепиха протестите

"Във връзка с протестите, обхванали много градове, съм упълномощена от името на Националния съвет на БСП, да заявя следното: Исканията ...

Тя припомни, че БСП са внесли искания, но управляващите са ги отхвърлили. Нинова уточни, че БСП ще настоява МС да оттегли законопроекта за екотакса за дрехи и обувки втора употреба. "Продължаваме да настояваме да се намали ДДС-то на хляба и лекарствата, да се преизчислят пенсиите“, заяви Нинова.

Нинова коментира и глобалният пакт за безопасна, организирана и законна миграция на ООН и позицията на България по него. Пактът ще бъде разгледан на 10 и 11 декември в Маракеш, като до 1 декември всяка държава трябва да вземе решение за националната си позиция.

Корнелия Нинова заяви, че иска дебат по темата и „премиерът Бойко Борисов да обясни кога и кой реши да присъедини България към пакта“.

„Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава“, заяви Нинова.

Нинова: Пактът за миграция на ООН е против българския интерес

Искаме дебат в българския парламент за позиция на България по пакта за миграция на ООН и ще предприемем парламентарните механизми това ...

Тя посочи, че Австрия, която председателства Съвета на ЕС в момента, на заседание на своя Министерски съвет е решила да отхвърли този пакт, като същите мнения изразяват и Унгария, Полша и други държави.

„САЩ се оттеглят от пакта. Навсякъде в Европа тази тема се обсъжда, но както обикновено в България – не. Някой знае ли с какво решение на кой орган Борисов присъединява България към този пакт? Министерски съвет – не. Парламент – още по-малко. Къде и кой взе решение България да се присъедини?“, попита Нинова.

Тя подчерта, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

„Не може да вкарвате България в това без да има обсъждане, обществено мнение, парламент, Министерски съвет, институции. Единствената следа, че нещо ще се случва е увеличението на Бюджет 2019 г. за парите за миграция“, коментира лидерът на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика