X
 
 

Цялата реколта от кашу в Танзания отива при армията

1701 1
photo of Цялата реколта от кашу в Танзания отива при армията
Снимка: Pixabay
Президентът на Танзания Джон Магуфули е наредил на армията да изкупи цялата реколта от ядки от кашу, след като частни компании отказаха да платят цената, определена от правителството, предаде БГНЕС.

Този ход идва само дни, след като Maгуфули уволни министъра на земеделието Чарлс Тизеба и министъра на търговията Чарлз Мвияге за "неуспех в задълженията си" към промишлеността с кашуто. Магуфули заповяда на войниците да купят ядките по 1,44 долара на килограм, което е по-високо от цената, която компаниите са били склонни да платят, според правителствено изявление.

Реколтата от жито ще е с 30% по-слаба догодина

До 30% по-слаба реколта при пшеницата догодина очакват земеделци. Причината e липсата на дъждове през последните месеци. По това врем...

Магуфули поръча през октомври цената на кашуто почти да се удвои от 0,65 долара на килограм, цената, с която земеделските стопани едва покриват производствените си разходи. Президентът обвини "отлагането от страна на частни оператори, които предлагаха много ниски цени" за кашу – един от най-големите източници на приходи в страната - за решението ядките да се отправят към казармите.

Държавната банка за развитие на земеделието в Танзания получи нареждане "да освободи необходимите средства за закупуването на това кашу, а армията ще се разположи, за да купи цялата продукция", се казва в изявлението.

Припомняме, че от избирането му преди три години Магуфули е захващал множество битки с частни фирми, които обвинява, че дава на Танзания калпави сделки. Заводът за преработка на кашу, който е държавен, трябва да бъде поет от армията.

Правителството на Магуфули се надява да има реколта от 220 000 тона кашу тази година. "Ние ще купим цялата реколта, тогава ще търсим купувачи и ще ядем всичко, което не се продава", заявиха още правителствените власти. 

Фермери: Недостатъчната влага в почвата поставя под въпрос зърнената реколта

Заради недостатъчната влага в почвата посевите от есенни култури в цялата страна са в „пъстро поникване“. Това съобщи за Ac...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....