Протестът за винетките затвори АМ "Тракия", блокираха и АМ "Струма"

6011
Протестът за винетките затвори АМ "Тракия", блокираха и АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Затворена за движение е автомагистрала "Тракия" в посока София, от изхода на града, съобщи Агенция "Фокус".

Полицейски патрули спират преминаването на коли от Бургас за София малко преди края на града на последното кръгово кръстовище, заради протестното шествие на бургазлии срещу поскъпването цената на винетките.

Пореден протест срещу увеличението на винетките ще се проведе в Бургас

Трети протест срещу увеличението на цените на винетките ще се проведе в Бургас, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Сборният пу...

Служителите на КАТ заявиха, че пътят ще бъде затворен за движение за неопределен период от време.

Протестиращите срещу винетките блокираха изхода на АМ „Струма“ край Благоевград, съобщи БГНЕС.

Вторият протест срещу винетки започна в 14.00 часа. Протестиращите се събраха пред ЮЗУ „Неофит Рилски“ и след кратко съвещание решиха да блокират кръговото. В момента пътят е блокиран за всички, които влизат в Благоевград.

Втори протест против по- високите цени на винетките започна в 14.00 часа в Шумен, съобщи Валери Младенов, организатор. Той посочи, че недоволните граждани ще се съберат на паркинга на вече закрития супермаркет в квартал „Тракия”. По думите му участие в шествието ще вземат минимум 50 автомобила.

Акцията е продължение на протестите от миналата събота, когато през Шумен с надути клаксони и развети знамена преминаха около 100 автомобила. По думите му не е редно да се плащат толкова скъпи винетки, тъй като пътищата по които преминаваме с автомобилите си, не са добри.

Недоволни от новата цена на винетките в Шумен отново излизат на протест

Недоволни шофьори от Шумен отново излизат на протест утре срещу по-високите цени на годишните винетки. Това съобщи за Topnovini.bg един...

В Сливен участниците се събраха на паркинга на големия хипермаркет до Дамарски мост. Организираното автошествие ще тръгне към входа на АМ „Тракия“ в посока Ямбол. Очаква се в шествието да се включат със своите автомобили над 200 представители на Сливен, Ямбол и Нова Загора.

Във Видин протестното автошествие започна от бул. „Панония“ и ще направи първа спирка на гаровия площад до паметника на Скърбящия войн. След това автошествието ще се отправи към изхода на Видин в посока за София, където ще бъде блокирано движението по главен път Е 79 за срок от един час.

В Пазарджик от 14.30 до 15.30 часа гражданският протест ще блокира АМ „Тракия“ край пътен възел „Пазарджик“. От 15.30 до 17.30 часа ще се проведе автошествие из Пазарджик. От 17.30 часа ще бъде блокиран и пътя Пазарджик-Пловдив на кръговото колело при КАТ.

Ако парите от повишението на винетните стикери наистина се влагат в ремонт на пътищата ще бъде много добре,  каза за Радио „Фокус’’- Пирин Марио Богданов, собственик на фирма за автобусни превози.

Той допълни, че в България всички хора се оплакват от въпросното увеличение на цената на таксата, но той не е точно на същото мнение.

България няма да поставя бариери по пътищата, увери Павлова

България няма да поставя бариери по пътищата. Ще следим с джипиес система движението по пътищата и ще бъде въведена електронна винетка....

„Въпросът е не в цената на винетките, а в това какво се случва после със събраните пари. Ако наистина ги събират за това, което говорят, ще бъде наистина по-добре за всички“, добави още Богданов. Той каза, че състоянието на пътната инфраструктура е много важно за всички, както и че, когато тя се подновява, това е много благоприятно за целия български народ.

„Веднага се забелязва разликата, при положение, че се направи само една отсечка от 30 км на АМ „Струма“, която обаче улесни живота на всички благоевградчани, а и не само на тях“, прибави още Богданов. Той допълни, че е почти сигурно, че покачването на цените на винетните стикери, няма да се отрази на цените на автобусните билети.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова заяви пред Нова телевизия, че „винаги има хора, които искрено протестират, има такива – дежурно протестиращи. И пак да кажем 8 лв. на месец е таксата, която ще се плаща за пътища.”

С европейски пари строим пътища с нашия бюджет и такси – поддържаме пътища, отново повтори Павлова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com