Започват масови проверки в нощните заведения по морето

7100
Започват масови проверки в нощните заведения по морето
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масови проверки в заведенията с нощен режим на работа по морето. Акцентът ще бъде качеството на предлаганите спиртни напитки, съобщава Дарик нюз. Това обяви председателят на контролния орган Димитър Маргаритов при официалното откриване на приемните по Черноморието за сезона Лято 2015 в "Слънчев бряг".

Друг акцент в контролната дейност на КЗП това лято ще бъде стриктното спазване на изискването на закона за осигуряване на безпрепятствен достъп на хората с увреждания в туристическите обекти, посочи Маргаритов.

КЗП започва масови проверки по морските ни куруроти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масови проверки в заведенията с нощен режим на работа по морето, обяви нейният пред...

От началото на сезона текат проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието. Проверките ще продължат до края на сезона.

Маргаритов припомни, че КЗП ще има постоянни приемни по морето във Варна, Бургас, "Слънчев бряг", Созопол, Приморско, Златни пясъци" и "Албена". Периодично ще работят временни открити офиси в Китен, Царево и Обзор, като така ще бъде обхваната максимално територията на почиващите по Българското Черноморие. На място туристите ще имат възможност да получат информационни материали за своите права, да получат консултация от експерт или да подадат сигнал за евентуални нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com