Американецът Аджай Банга е единственият кандидат за ръководител на Световната банка

1211
Американецът Аджай Банга е единственият кандидат за ръководител на Световната банка
Снимка: iStock

Аджай Банга, американският кандидат за ръководител на Световната банка, е единственият кандидат, номиниран за поста. Това потвърдиха от банката, проправяйки пътя за вероятното му назначаване през следващите месеци.

"В съответствие с установените процедури изпълнителните директори ще проведат официално събеседване с кандидата във Вашингтон и очакват да приключат с президентския избор своевременно", обяви банката в изявление.

Световната банка: Очаква се най-слабото десетилетие на растеж от началото на века

Дългосрочният растеж на глобалната икономика ще е средно 2,2 на сто до 2030 година, се посочва в доклад, публикуван днес от Световната ...

Аджай Банга е номинация на американския президент Джо Байдън. Понастоящем Банга заема длъжността заместник-председател на General Atlantic. Преди това е бил президент и главен изпълнителен директор на Mastercard, като е ръководил компанията в процеса на стратегическа, технологична и културна трансформация.

По време на кариерата си Аджай се превръща в глобален лидер в областта на технологиите, данните, финансовите услуги и иновациите за приобщаване. Той е почетен председател на Международната търговска камара, като изпълнява длъжността председател в периода 2020-2022 г. Той е също така председател на Exor и независим директор в Temasek. Става съветник на фонда на General Atlantic, насочен към климата, BeyondNetZero, при създаването му през 2021 г. Преди това е бил член на управителните съвети на Американския червен кръст, Kraft Foods и Dow Inc.

Аджай е работил в тясно сътрудничество с вицепрезидента Камала Харис като съпредседател на Партньорството за Централна Америка. Той е член на Трилатералната комисия, попечител-основател на Форума за стратегическо партньорство между САЩ и Индия, бивш член на Националния комитет за отношенията между САЩ и Китай и почетен председател на Американската фондация за Индия. Той е съосновател на Института за киберготовност, заместник-председател на Икономическия клуб на Ню Йорк и е член на Комисията на президента Обама за повишаване на националната киберсигурност. Бил е член на Консултативния комитет по търговска политика и преговори към президента на САЩ.

Аджай е удостоен с медала на Асоциацията за външна политика през 2012 г., с наградата "Падма Шри" от президента на Индия през 2016 г., с почетния медал "Елис Айлънд" и с наградата за глобално лидерство на Бизнес съвета за международно разбирателство през 2019 г., както и със звездата за обществена дейност "Почетни приятели на Сингапур" през 2021 г.

Възстановяването на Украйна ще струва 411 млрд. долара

Възстановяването на икономиката на Украйна след руската инвазия вече се очаква да струва 411 млрд. долара, което представлява 2,6 пъти ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Цената на петрола се определя от оценката на инвеститорите на данните за запасите в САЩ

Ефектът на санкциите: Масово руските микрочипове са дефектни

ЕК въвежда обща европейска диплома за образование

Ще повиши ли цената прекратяването на преноса на руски газ през Украйна?

САЩ и Южна Корея ще спират Пхенян да си набавя незаконно петрол от Русия

Samsung и Google Play с удар по руската платежна система "Мир"

Украйна си иска отказаните ѝ милиарди евро от замразените руски активи в ЕС

Банките в Китай, Турция и ОАЕ бавят плащанията за руски петрол

Цените на петрола се определят от повишените запаси в САЩ

Йената се срина до 34-годишно дъно спрямо долара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Международни