2,8 млн. посещения има в регистъра на туристическите атракции за 9 месеца

818
2,8 млн. посещения има в регистъра на туристическите атракции за 9 месеца
Снимка: Регистър на туристическите атракции

От създаването на онлайн регистъра на туристическите атракции преди 9 месеца до сега са регистрирани над 2,8 млн. посещения в него.

Ръст има преди всички почивни дни като за Великденските празници са регистрирани над 300 000 посещения. Това съобщи Министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на Международния кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света" в Бургас.

Вече виждаме и онлайн кои са туристическите атракции на България

Министерството на туризма създаде онлайн регистър на туристическите атракции, който е достъпен на сайта на министерството. Цената на пр...

Събитието е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България“, която през миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация и също бе подкрепена от Министерството на туризма, обясняват от туристическото министерство.

"Готовността, с която чуждестранните дипломати подкрепиха кампанията, е доказателство за ползотворните взаимоотношения, които успяхме да изградим за кратко време", каза Николина Ангелкова. Тя поздрави община Бургас за усилията, които полага за насърчаване на туризма. "Убедена съм, че подобни събития ще привлекат още по-голямо внимание към града като много атрактивна туристическа дестинация и извън активния летен сезон", допълни Николина Ангелкова.

Фестивалът се организира в партньорство с Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 20 чуждестранни посолства у нас. Водещата идея е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите по света да бъдат мост за партньорство и развитие, като събитието ще посети 7 български града. Във всеки един от тях фестивалът ще има различна благотворителна кауза. В Бургас събраните дарителски средства ще бъдат предоставени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика