X
 
 

Отстранен от търга за тръбите на интерконектора с Гърция: Изтекла е информация от офертата ми

1874
photo of Отстранен от търга за тръбите на интерконектора с Гърция: Изтекла е информация от офертата ми
Снимка: БГНЕС
"Работата на комисията е повлияна от трети лица, като е налице "изтичане" на информация и неопазване на тайната на обстоятелствата, които членовете на комисията са узнали във връзка с работата си". Това твърди в своята жалба фирмата "Топливо – 2" ЕООД от поръчката за производство и доставка на тръбите за интерконектора с Гърция.

Според жалбоподателя, чийто едноличен собственик е Васил Щраков, фирмата му е отстранена незаконосъобразно от участие. Компанията твърди, че е констатирала неправомерен достъп на Бруно Лерино, Джанлука Куатиери, Корина Карамесинис и Енрико Виняти до офертите на участниците.

КЗК не спря интерконектора с Гърция, въпреки жалбата за доставката на тръби

Въпреки жалбата на "Топливо – 2" ЕООД, "Ай Си Джи Би" (ICGB) ще сключи договор с гръцката компания „Коринт Пайпуъркс Индъст...

"На 31.08.2018 г. е извършена проверка на място във фабриката на декларирания от "Топливо – 2" ЕООД подизпълнител "Либърти Пайпс Хартълпул", Великобритания, на която са присъствали лица, които не са членове на комисията", сочат още от дружеството. И акцентират върху това, че на 13.09.2018 г. при посещението на декларирания от жалбоподателя подизпълнител в Турция "Тосцелик Спирал Бору Уретим Синай" отново са присъствали лица, които не са членове на комисията.  

С решение от днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърля жалбата на "Топливо – 2", като тя подлежи на обжалване пред ВАС. Възложени за плащане на фирмата са разноски на стойност 4000 лева – по 2000 за възложителя на поръчката "Ай Си Джи Би" и на спечелилото търга гръцко дружество "Коринт Пайп Индъстри С.А." за адвокатски възнаграждения.

"По отношение на твърдението за "изтичане" на информация, предвид участието в проверките на лица, които са представители на възложителя, но не и членове на комисията, КЗК намира, че по производството липсват подобни данни. Не са налице данни и доказателства, които да потвърждават изразеното от жалбоподателя виждане, че е разкрита информация от офертите на участниците. Въпреки участието на тези лица в проверките на място в заводите, същите не са имали достъп до офертите на участниците. Тоест, до данни и информация, описана в техническите предложения, а единствено са присъствали при осъществената проверка /оглед/ относно установяване на възможността за изпълнение на предмета на обществената поръчка", се сочи в решението на Антимонополната комисия.

Отхвърлени са като неоснователни и останалите оплаквания в жалбата.

Гръцка компания ще прави интерконектора Гърция - България

След проведена процедура с обществена поръчка, вече е ясен победителят, който ще проектира и строи газовата връзка с Гърция. Това е гръ...

Със свое предишно решение КЗК допусна предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител.

Припомняме, че гръцката фирма „Коринт Пайп Индъстри С.А.“ спечели поръчката с оферта за 58 229 759 евро без ДДС. А обектът за изграждане на междусистемна газова връзка Гърция – България бе стартиран официално от премиерите на двете страни Бойко Борисов и Алексис Ципрас преди три седмици.

Проектната компания "Ай Си Джи Би" приключи и процедурата за проектиране, доставка и строителство на интерконектора. За изпълнител е избрана  гръцката фирма "Джей Енд Пи – Авакс С.А."  с оферта за 144 850 000 евро без ДДС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 26 юни

Овен През този ден ще сте особено мили и толерантни към останалите. От това ще спечелите много позитиви. По-често бъдете такива. Телец Днес...

Последно в Актуално