X
 
 

Спад в бизнеса със стари коли

3022 4
Спад в бизнеса със стари коли
Снимка: БГНЕС
Отчита се спад в търговията със стари автомобили. От началото на годината с 9,2% по-малко са регистрациите на употребявани коли, съобщава в. "24 часа".

Опирайки се на данните, вестникът прогнозира, че много търговци от бизнеса с употребявани автомобили са изправени пред фалит. По данни на МВР с 4621 употребявани коли и лекотоварни автомобили са стигнали до пазара като нов внос, в сравнение с първото тримесечие на 2018 година. 

Задават се нови задължителни изисквания за безопасност за всички коли в ЕС

Едно от последните решения на отиващия си Европейски парламент (ЕП) се оказа изключително важно за автомобилния бранш. Съгласно него, о...

До началото на април 2019 г. у нас са регистрирани 52 585 коли над 6-месечна възраст. За същото време на 2018 година те са били 57 206. Леко увеличение на регистрациите има при колите до пет години. 

От Асоциацията на вносителите на автомобили уточняват, че спадът е с около 60%. От там уточняват, че причината е във високите разходи за първоначална регистрация, пренаситения пазар и недостатъчното средства на българина.

В момента предлагането на коли е голямо, а автокъщите са препълнени. В същото време не се наблюдава отказ от дизеловите автомобили.

От 2021 година в България може да бъде създаден фонд за поощряване на купуването на електромобили.

Румънец се изправя пред съда в Добрич за неплатени данъци на регистрирани от него коли

Срещу румънския гражданин Георге-Адриан Т. е внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Добрич. Мъжът ще отговаря през окръж...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  "От 2021 година в България може да бъде създаден фонд за поощряване на купуването на електромобили." А може и да не бъде. Но затова пък ще си строим АЕЦ...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Вече сме под 7 милиона мангале
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Рядко срещам бял човек в бг,всичко е мургаво и брадато и се питам дали не са от ислямска държава.
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Щом е брадат е муджахадин ислямист !
  : 0 !