Според БСП "България Ер" дължи на държавата 50 млн. лв., Горанов отрича

3340
Според БСП "България Ер" дължи на държавата 50 млн. лв., Горанов отрича
Снимка: БГНЕС

Няма данни за наличие на непогасени публични задължения на "България Ер" АД. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в Народното събрание на въпрос на депутатите от БСП Румен Гечев и Георги Свиленски. При задаването на въпроса Свиленски каза, че авиопревозвачът има публични непогасени задължения в размер на 50 млн. лв.

"Уведомяваме Ви че НАП събира своите приходи и задължения, точно и еднакво при всички лица. Отношенията между "България Ер" и Летище София са извън компетенцията на НАП", коментира още Горанов, като уточни, че по въпроса с Летище София има наличие и на международен договор.

"България Ер" остава под наблюдение за поне четири месеца

Министерството на транспорта ще наблюдава „България ер” поне четири месеца заради закъсненията на полетите. Засега няма ос...

В отговор Гечев заяви, че е възможно ЕК да стартира наказателна процедура заради индиректна държавна помощ спрямо "България Ер" - заради липсата на настояване превозвачът да си плати забавените такси към Летище София, по думите на червения депутат. Да не стане така, че самолетите да отлетят в друга фирма, когато говорим за компания със задължения за десетки милиони левове, иронизира Гечев, който попита дали финансовото министерство е сезирало съответните органи за проверка дали не се прехвърлят активи на "България Ер". Бившият икономически министър от кабинета "Жан Виденов" заяви и, че не е морално малките фирми да бъдат следени за всяка стотинка, а за големите компании да няма строго следене от страна на НАП.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика