Как да разберете реалната възраст на автомобил

45036
Как да разберете реалната възраст на автомобил
Снимка: Toyota

Броят на продажбите на употребявани автомобили, а заедно с това се увеличава и опитите за измама. Някои продавачи се опитват да продадат автомобили с проблеми на завишена цена, скривайки повреди и технически недостатъци. Един от най-често срещаните методи за измама е промяната на показанията на километража. Как може да се определи действителния пробег на набелязано за покупка превозно средство?

Още: Ауспухът е изгорял: замяна или ремонт?

В някои държави превъртането на километража се счита за престъпление, но в други не е така и това често се използва при подготовката на превозни средства за продажба. Може да видите 7-годишна кола със 150 000 км, но 2 години по-рано тя да е била продадена с 200 000 км. В такива случаи действителното износване на части и ключови технически компоненти може да бъде значително, което прави покупката на такава машина непрактична.

За да проверите пробега, е най-добре да използвате цифрови услуги, предназначени да проверяват историята на автомобила. Тези услуги събират информация от различни бази данни, като благодарение на тях може да се проследи застрахователната и сервизната истории на колата, както и да се разберат изминатите километри.

Още: Как проверката на маслото може да убие двигателя?

Дори и най-подробните онлайн-услуги не винаги могат да гарантират пълна достоверност на информацията. Ето защо има смисъл внимателно да инспектирате колата преди покупка. Колкото повече километри измине колата, толкова повече драскотини ще има по каросерията. Това е особено забележимо на капака, предната броня и праговете. Обикновено, ако автомобилът е изминал около 100 000 км за 5 години в градски условия, тогава може да има няколко забележими следи на капака. Ако колата е напълно пребоядисана, тогава си струва да разберете защо е взето това решение. Колата може да е катастрофирала.

Можете също така да обърнете внимание на състоянието на интериора на автомобила. Обикновено след 150 000 седалките започват да се износват. Те могат да избледнеят и да загубят формата си. Воланът с кожена обвивка издържа значително по-малко. Още след изминаване на около 80 000-100 000 км върху кожата могат да се появят забележими признаци на износване.

Данъците върху колите: Сметки какво значи 80% увеличение за старите автомобили

За пробега на колата може да се съди и по състоянието на педалите. По правило те издържат около 200 000 километра, след което се износват. Следователно състоянието на педалите трябва да се разглежда много внимателно.

Реалният пробег на автомобила може да се определи по състоянието на спирачните дискове и накладки. При внимателна употреба дисковете могат да издържат приблизително 100 000 км и до този момент имат изразено износване на работните повърхности.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com