Малко домакини знаят как се пере естествена кожа

29526
Малко домакини знаят как се пере естествена кожа
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно сте чували съвети да не перете дрехи и артикули от естествена кожа, а да почистите с подходящи препарати? Ако говорим за зимно яке, можем да приемем този съвет, но какво правим с клина от естествена кожа, с бюстието или дори с бельо, изработено от този скъп материал?

Неминуемо се нуждаем от решение как се пере естествена кожа, как се суши и поддържа, а това е известно на малко домакини. Не следвайте съвети от приятелки да не перете естествена кожа или кожа като цяло. Събрахме за вас ефективни съвети как се пере естествена кожа, за да изненадате всички като най-вещата по темата домакиня в компанията и да се насладите на чисти и свежи дрехи от естествена кожа.

Как се пере кожено яке – не допускайте грешки, за да остане като ново!

Как се пере естествена кожа?

Един от най-добрите съвети, които може да получите, е да следвате препоръките на етикета, посочени от производителя. Там не е посочено как се почиства и пере артикулът? И за тази неприятна ситуация има решение. Масово домакините не знаят как се пере естествена кожа и как да се грижат за нея, поради което ви улесняваме с лесни съвети за грижа, пране, сушене и съхранение.

  • Сушенето на артикули от естествена кожа трябва да става на стайна температура. Не ги нагрявайте, не ги поставяйте в сушилня или близо до източник на топлина. Най-добре е да изсъхнат легнали, а не закачени. Щипките оставят грозни и често непоправими лесно следи върху естествената кожа.
  • Забравете за центрофугата, когато говорим за дрехи от естествена кожа. Тя най-вероятно ще ги съсипе.
  • Съхранявайте ги не сгънати, за да не се получат грозни ръбове, а на облечени – тапицирани с плат закачалки, които нямат остри ръбове. Внимавайте и до кои дрехи ги поставяте в гардероба си. Цип на съседна дреха може да нарани непоправимо естествената кожа на любимата ви дреха.
  • Дръжте ги далеч от влага и топлина, когато сте извън сезона, подходящ за употребата им. Влагата и топлината са враг номер 1 на кожата – тя избледнява, а е възможно да се покрие и с плесен и мухъл, което ще доведе до непоправимо увреждане на кожата и до необходимост от заделянето на средства от бюджета ви за покупка на нов кожен артикул. При системна влага кожата се и втвърдява, което също е пагубно за нея.
  • Слънцето особено силното също съсипва естествената кожа. Пазете я от него.
  • Що се отнася за почистването и прането, ако се налага борба с петно, първо тествайте на незабележимо място и ако не се промени или съсипе кожата – продължете с артикула. Прахът, който използвате за дрехите си, е вреден за тези от естествена кожа. Необходим ви е специален за нея или бебешки шампоан, който е достатъчно нежен към естествената кожа. Изплаквайте щателно, остатъците, ако не бъдат премахнати своевременно, водят до втвърдяване на кожата и до съсипването ѝ по този начин.
  • При неприятна миризма на дрехата от естествена кожа, може да добавите добрата стара сода за хляб – не повече от чаена лъжичка. Тя ще попие като гъба неприятната миризма.

Колкото по-добре пазите тези артикули и по този начин намалите необходимостта от почистване, толкова по-дълго ще ви служат те. В случай на петна или нужда от почистване не чакайте, действайте незабавно, тъй като пресните петна и мръсотия се отстраняват по-лесно, по-нежно, по-безопасно и качествено от престоялите такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com