Дрогата от Студентски град - хваната и заради извънредното положение

7470
Дрогата от Студентски град - хваната и заради извънредното положение
Снимка: МВР

327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския град, е трябвало да отпътуват за Русия и Западна Европа, но останали там заради COVID-19, научи "24 часа" от източник, запознат с разследването.

Наркотикът е дошъл преди над 2 месеца от Южна Америка т.е. преди въвеждането на извънредното положение. Но след това, когато то беше въведено, условията за износа станали много рискови и стоката останала в ателието на арестувания склададжия Николай Петров.

СДВР с подробности за кокаиновия удар в "Студентски град" и стойността на наркотика

Колегите от сектор Наркотици и Седмо районно установихме помещение, което се ползва от заподозрения, който е с мярка за задържане 72 ча...

Петров дълго мълчал след ареста си в неделя, но постепенно започнал да си "спомня" как кокаинът се е озовал в наетото от него жилище. Той беше хванат след рутинна проверка на колата му в Студентски град. Когато бил питан от спрелите го полицаи има ли нещо незаконно в автомобила му, той почнал да нервничи.

Според разследването, Николай е бил пред ателието, за да остави пакетите с дрогата там. Полицаите взели ключовете му. С един от тях отворили и ателието, което той наел в кооперацията. Тогава са намерени и останалите пакети, подредени в скринове, след като в колата са открити 2 сака.

Досега Петров не е имал криминално досие. Често обаче пътувал до Западна Европа.

Николай и бременната му приятелка Иглика са планирали да пренасят кокаина на части през границата, предполагат разследващите.

Студентски град - депо за кокаин от колумбийски мащаб

Когато Милен Цветков си отиде без време твърде малко обмислиха катастрофата в дълбочина - в това че безумието на прекия убиец е съвкупн...

248 пакета от белия прах били наредени на три реда в гардероба в спалнята на ателието. Останалите 79 пакета са намерени в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован прецизно в кафява хартия с еднакви размери. В наетото от Николай Петров ателие полицаите открили професионална машина за пакетиране и везна. 8 различни щампи показвали чистотата на кокаина. Всички са били обозначени по различен начин - с емблеми на автомобили и карти за игра - "Асо спатия", "Асо пика", "Бугати", "CR7" (логото на Кристиано Роналдо) и логото на голям клуб в Ибиса.

Иззетото количество наркотик е на стойност около 10 млн. евро, а при улично разпространение достигало 81 млн. лева, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Разследването на МВР и прокуратурата продължава с издирването на други българи, замесени в канала за трафик на кокаин на по-високо ниво от Петров. Прокуратурата поиска Петров да бъде оставен за постоянно в ареста.

Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че той ще я разпространява. Поиска клиентът ѝ да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия до Вълчедръм. Посочи още, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Гаджето му Иглика е в седмия месец. Съдия Николов обаче обясни, че жената е била бременна, а родителите - болни и към момента на извършване на престъплението, и това не го е спряло. Магистратът остави Петров в ареста. Мъжът може да обжалва на 1 юни пред Софийския апелативен съд.

Нови над 250 кг кокаин са открити в София

Нови над 250 кг кокаин са намерени в апартамент в столичния квартал "Студентски град". Късно снощи екипи на СДВР и ГДБОП са влезли в ж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Тролей и автомобил се удариха в София, има пострадала (СНИМКИ)

Отмениха домашния арест на Васил Божков

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com