Греков поискал прокуратурата да се занимава с шефовете на ДФЗ

15395
Греков поискал прокуратурата да се занимава с шефовете на ДФЗ
Снимка: БГНЕС

Още преди 20 дни министърът на земеделието Димитър Греков е подал сигнал до прокуратурата относно ситуацията в Държавен фонд „Земеделие” и длъжностните лица във фонда.

“До главния прокурор е подаден обобщен доклад на базата на значителен брой оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Преди 20 дни съм дал такова писмо и до премиера Пламен Орешарски, и до Агенцията за държавна финансова инспекция”, обяснява Димитър Греков пред в. „Труд".

Все още не е избран сертифициращ орган за програмата за развитие на селските райони

Не смятам, че битката с ДФ „Земеделие” е персонална и личностна с министър Димитър Греков. Това каза Виолета Александрова...

До момента проверката не е завършена и няма официален резултат – затова Греков не коментира повече какво е установила тя. Земеделският министър добави, че има много оплаквания и от фермери и може някои сигнали до прокуратурата да се дублират.

В началото на тази седмица Греков поиска оставките на директора на ДФЗ Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова. За двамата отдавна върви непотвърдена информация, че са в интимни отношения и това влияе на професионалната им преценка. Твърдението направи бившият служител на Фонда Мария Велкова, която е известна като едно от момичетата, които подгряваха по бански публиката в шоуто „Сблъсък” още когато то беше в bTV. Николов обаче отвърна на Греков, че всичко в ДФЗ е наред и че за пръв път под негово ръководство ДФЗ се е разплатил с всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com