Червените: Бюджет 2013 не решава проблемите на хората

16821
Червените: Бюджет 2013 не решава проблемите на хората

Бюджетът за 2013 година не решава нито един от проблемите на мнозинството хора. Липсват ясни политики и приоритети, съответно липсват финансови инструменти.

Това каза пред БНР заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов.

Ние вече предложихме така наречения алтернативен бюджет, става дума за една обща рамка, в която са подчинени отделните предложения за качеството и стандарт на живот, доходите, заетостта, образованието, обясни Найденов.

Имаме предложения, които са в рамките на 2 милиарда допълните приходи и съответно толкова допълнителни разходи. Това е начинът, по който може да се изрази алтернативата на виждането за политиката през 2013 година, каза Ангел Найденов. Той поясни, че не става дума за отделни предложения на отделни народни представители, а за политика, която отговаря на очакванията и проблемите на гражданите.

К. Георгиева: Няма да бъдат намалени парите за България в следващия ЕС бюджет

"Парите, предвидени за България за следващия седемгодишен европейски бюджет, няма да бъдат намалени, дори ако общата сума бъде орязана ...

Без да сме се формализирали с обявяването на правителството в сянка, то на практика съществува, каза още Найденов и даде за пример съветите на БСП, където участват както членове на ръководството, така и експерти и народните представители от ПГ на КБ. Ние гледаме на гласуването по бюджета като своеобразен вот към правителството, допълни депутатът.

Няма да участваме в поредния цирк, каза Найденов по повод избора на нов конституционен съдия. От Коалиция за България няма да участват нито в изслушването в правната комисия, нито в гласуването в пленарна зала, заяви още той. Найденов определи ситуацията с избора на конституционен съдия от квотата на Народното събрание като парламентарен локаут. Ставаме свидетели на един безпрецедентен парламентарен локаут – група от т.нар. "независими депутати" играят ролята на стачкоизменници и заменят народните представители от СДС, коментира Ангел Найденов.

Предложената дата за Конгреса на БСП е 16 февруари, когато ще бъде решена предизборната програма и действия на социалистите.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com