Георги и Любомир Коларови представят изложбата "Живописни усещания"

60331
Георги и Любомир Коларови представят изложбата "Живописни усещания"

В четвъртък 31 май 2012г, от 16:00 часа ще бъде открита изложбата "Живописни усещания", която е излязла от ръцете на на талантливите български художници Любомир Коларов и Георги Коларов. Експозицията ще бъде разпложена в галерията на Софарма Бизнес Тауръс, които се намират на столичния булевард Драган Цанков.

Майсторите на Пловдивската школа дълги години работят самостоятелно, за да съберат своите различни абстрактни погледи към света, като продължават линията на известните импресионисти.

Юбилейна изложба на Лили Димкова

Днес от 18 часа в галерията на СБХ на ул. "Шипка" 6 ще бъде открита юбилейна изложба на художничката Лили Димкова (дъщеря на лечителя П...

Любомир Коларов рисува в областта на абстрактната импресионистична живопис, вдъхновена от музиката, морето, красотата на природата и сложността на човешката душа. Импресиите на художника ни връщат носталгичното усещане за отминалите летни и есенни дни. А абстрактните му композиции, с широките мазки в преобладаващи топли тонове и бликаща светлина, носят празничното очакване. Коларов се оказва основател и председател на „Съюза на Свободните български художници”.

Георги Коларов – син на Любомир Коларов, има допирни точки с творчеството на баща си, но изгражда строго оригинален стил, като в него се вижда пречупената и преживяна приемственост. Младият художник се представя с поредица градски пейзажи в богат, силен колорит. От картините му ни заливат светлините и шумът на съвременния град в цялото му многообразие – къщи, улици, окъпани от дъжд, движещи се хора и коли. Реализмът на рисунъка в тези платна правят усещането ни за присъствие и участие в живота на града още по-осезаемо. Георги Коларов, има същото обобщено виждане към формата, наследено от баща си, но той проявява поваче интерес към градския пейзаж,показан заедно със своите обитатели.

Редактор: Десислава Симова

Несебър и Созопол представиха съвместна изложба

Дни след подписването на примирието между Несебър и Созопол в града на ЮНЕСКО бе открита съвместната изложба „Музика, танц, театъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com