Книги, игри, роботи и зелени работилници в Южния парк

15031
Книги, игри, роботи и зелени работилници в Южния парк

Южния парк в София вече има първата си библиотека на открито. В специално обособения зелен кът на Голямата поляна, до входа на парка откъм бул. „Гоце Делчев”, всеки може да почете в тиха и приятна обстановка, докато почива върху меките мебели на открито.

Зоната е част от проекта „ПАРКирай се на зелено” на Пощенска банка и ще гостува на парка до 22 септември. Предлага още безплатен Wi-Fi, разнообразни игри на открито, детска читалня за приказки, турнири по табла и настолната игра „Катан” със специални еконагради от рециклирани материали на банката и още много други забавления, които могат да ви накарат да забравите, че се намирате почти в центъра на големия град.

Дигитализират част от архива на библиотеката в Бургас

900 музикални и художествени произведения, пощенски картички и документални филми се дигитализират в бургаската библиотека, съобщи &bdq...

През септември „Паркирай се на зелено” ще стане домакин и на разнообразни творчески работилници – за зелени инсталации, оригами, бижута, и др.

Ако посетите зоната в понеделник - на 2 септември, ще можете да видите и истинско кученце-робот, което да опитате да програмирате сами - разбира се в рамките на атрактивна демонстрация на училище по роботика Robopartans.

Запалените по табла и Катан ще могат да премерят сили на още два турнира – съответно на 5 септември и на 19 септември от 18:30 часа. А през останалото време зеления кът е на свободен достъп за всички – независимо дали предпочитат усамотението с любима книга, или семейните игри в парка.

Като част от проекта Пощенска банка организира и „Зелена игра” във Facebook на адрес www.facebook.com/PostbankBG с много свежи награди. На същото място ще намерите и подробна програма с всички организирани инициативи до 22 септември.

Отвориха гражданска библиотека в Русе

Отворена гражданска библиотека дава възможност за размяна на нови и интересни книги. Пред БНР заместник-председателят на Сдружение "Мла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com