Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пети руски Су-25 за месец май намери края си в Украйна

23 май 2024, 07:10 часа • 10508 прочитания

Според наличната към момента информация, украинската армия е свалила руски Су-25. Това е станало в Покровското направление, пише в сводката за бойните действия на 22 май на украинския генщаб.

Новината означава, че от началото на месец май, 2024 година, това е петият такъв руски военен самолет, който е свален на фронта в Украйна. Информацията добавя пореден щрих относно едно от най-ефективните руски оръжия - авиационните бомби. Именно заради липса на достатъчно боеприпаси, както и оръжия, през последните месеци руските бомбардировки станаха особено ефективни - сега, с пристигането на първите оръжейни пратки от САЩ това изглежда почва да се променя.

Още: Мощна бомбардировка по руската армия във Вовчанск, свален руски Су-25: Кратки новини от Украйна (ВИДЕО)

(КАРТА) Иначе Покровското направление остава най-напрегнатото за пореден ден на фронта в Украйна. Съгласно официалната сводка на украинския генщаб, там са отбити 25 руски пехотни атаки за денонощието, но още в 9 случая боевете в рамките на локални операции продължават. Руският напредък в това направление чувствително се забави, но все още не може да се каже, че е напълно спрян - руската армия очевидно се стреми към овладяване на Новоалександровка, което ще ѝ позволи да избира дали да не обърне поглед от юг към Константиновка и Часов Яр:

Нов свален Су-25 в Украйна: Явно украинците имат ново американско оръжие

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес