Международната сензация "Нощният цирк" вече и в България

16891
Международната сензация "Нощният цирк" вече и в България
„Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Ерин Моргънстърн

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ерин Моргънстърн „Нощният цирк“, станал международна сензация. Първият тираж на заглавието в САЩ достига внушителните 175 000 екземпляра, а правата на романа са продадени в 22 страни. „Нощният цирк“ е сред шестте заглавия, избрани да се представят на Американското изложение за книги през 2011 г. Скоро след премиерата на романа на световната литературна сцена не закъснява и договорът за заснемане на филм по историята на Моргънстърн, подписан със Съмит Интернешънъл.

Действието в книгата се развива в края на XIX век в Западна Европа и САЩ. Романът приказка разказва за любовната история на двама магьосници илюзионисти. Циркът е сцената на техните невероятни битки на въображението и мястото, където се заражда тяхната любов. Приказна и красива, много скоро тя е поставена пред изпитание въпреки волята си двамата влюбени трябва да се съревновават един срещу друг. Състезанието е подготвено от инструкторите им, които ги обучават от малки с тази цел. Забранената страст е напът да унищожи двамата влюбени. Но за състезателите остава скрит залогът, че в тази игра трябва да оцелее само един.

Неиздаваните ранни разкази на Дафни дю Морие вече и в България

В средата на месец януари издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас сборника с разкази „Куклата“ на ...

Успоредно с любовта между Марко и Силия е проследена и историята на цирка, на неговите създатели, играещи артисти и посетители. Циркът жъне огромен успех на всички места, където се пови, и хората винаги го чакат с голямо нетърпение. Часовникарят Фредерик Тийсен, който прави голям часовник на входа на цирка, става един от неговите най-големи почитатели. Той започва да пише статии за цирка, за своите преживявания в него и когато има възможност винаги го посещава. През годините Фредерик започва да набира последователи и се сформира клубът на „мечтателите“, наречен rêveurs. Те дори имат своя „дрескод“ облечени са винаги в черно, бяло или сиво, с един отличителен елемент червено шалче, шапка или червена роза в ревера. „Мечтателите“ винаги разбират първи къде ще е следващата спирка на цирка и го следват навсякъде.

„Нощният цирк“ пътува през времето и годините, идва без предупреждение и мени постоянно своето място днес е там, където вчера го е нямало. „Циркът на мечтите“ отваря раираните си в бяло и черно шатри в полунощ, подарява невероятно преживяване на своите посетители и оставя след себе си само натрапчивото усещане, че всичко това е просто сън в черно и бяло. И докато гостите му виждат само красотата, забавлението и очарованието на цирка, зад тежките завеси се крият много неразгадани мистерии и жестоки битки. „Дебютантката Моргънстърн не пропуска нито един удар от пулса на този прекрасен разказ за алчност, съдба и любов... Колосална магическа история, обречена да стане бестселър“ така определя романа „Пъблишърс Уикли“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com