"Премиер на РъБъ" на Иво Инджев събра стотици читатели

17460
"Премиер на РъБъ" на Иво Инджев събра стотици читатели

Новата книга на Иво Инджев "Премиер на РъБъ" събра днес стотици читатели на премиерата на открито пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София, предаде репортер на БГНЕС.

Близо два часа те се редиха пред автора за автограф. Тази книга не е биографична и не търси корените на "явлението Бойко Борисов", но обяснява как се стигна до неговия залез, пише на корицата, чийто художник е Божидар Икономов, с издадел Ciela. Книгата предлага и свързаните с Борисов новини, оборвайки някои митове като един от тях е, че Росен Плевнелиев е станал президент, "за да топли мястото на Борисов". Истината е обратната: на Борисов му изстина мястото, губейки в крайна сметка и двата поста, според обобщения анализ на Инджев.

Хилари ще пише книга за ролята на САЩ в света

Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън обяви, че пише в книга, в която ще разкрие своите възгледи за ролята на САЩ в свет...

Авторът благодари на своята публика днес и се обърна към тях с думите: "Вашето присъствие днес е най-голямата награда за един автор. Тук сме охранявани от двамата наши духовни бащи/ Кирил и Методий-бел.р./ и не искам да си говорим за един охранител, който се издигна по гърбовете на посредствеността, за да се покатери и на върха на държавата, заяви Иво Инджев пред събралите се свои почитатели.

Художникът на книгата Божидар Икономов заяви: "Версията ми е пределно ясна за корицата: националната идея символизирана чрез трикольора е, че тя виси на косъм и всеки момент може да се скъса."

Сред чакащите за автограф беше и историкът Евгений Еков, който каза пред БГНЕС, че бившият премиер Борисов е вече отвъд РъБъ, но гласоподавателите и тези, които ще броят гласовете, ще решат къде е мястото му в нашето съвремие. Иначе авторът Иво Инджев е един от най-смелите журналисти, от най-острите пера, малко са такива като него, които в ситуация на тотален страх и манипулация си позволяват да кажат истината от първо лице единствено число, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com