"Спирки под южния кръст"

7885
"Спирки под южния кръст"
Пета книга на тандема Румяна Николова и Николай Генов за пътуването им в Южна Америка

Издателство "Сиела", Румяна Николова и Николай Генов ви канят на премиера на книгата "Спирки под южния кръст" тази вечер от 19 ч. в кафе-галерия "Фото Синтезис Арт Център" (бул. "Васил Левски" 57).

На чаша вино Румяна и Николай ще разкажат за пътуването си до Южна Америка. Книгата ще представи д-р Петър Берон.

"Телесни плевели" - 6 фантастични истории от Алек Попов

Шест фантастични истории - възможни и немислими, интригуващи и зловещи, екзотични, мистични и скептични едновременно. Неизтощимото въоб...

Посетителите ще могат и да разгледат изложбата им „8 спирки под южния кръст”, която ще се състои до 26 септември.

Двамата автори от години пътуват до отдалечени и непознати места по света. Тя е журналист, той – фотограф, но и двамата си служат и със словото, и с образа, за да разказват за преживяното и наученото в стотици хиляди километри, навъртени из десетки страни в книги, изложби, медийни публикации и своя сайт www.runitravel.com.

Книгите им „Никой не си тръгва от Индия завинаги”, „Книга за България”, „Свещени места по света от Юкатан до Хималая” и „100 дни в Китай” се радват на голям читателски интерес. Автори са и на два филма от сериала „Чудесата на Индия”.

Това е петата им обща книга. От Рио де Жанейро и Буенос Айрес към патагонското царството на ветровете и през Магелановия проток в Огнена земя до ледения край на света.

По цялата дължина на Чили, сред загадъчните колоси на Великденския остров и през пустинята Атакама към някогашната империя на инките на територията на Перу и Боливия.

"Бойният химн на майката тигрица"

Това е разказ за една майка, две дъщери и две кучета. А също за Моцарт и Менделсон, пианото и цигулката и как се стига до „Карнег...

Читателят се озовава в земя, разтърсвана от трусове, заливана с лава от вулкани, вода от цунами и кръв от завоевателни и граждански войни, преврати и диктатури.

Дом на голи великани сред снеговете, на неуморни номади, на звездобройци и слънцепоклонници, на дръзки пътешественици и изследователи. Невъобразим Вавилон, смесително гърне на различни култури, родина на нова раса.

442 стр. плюс цветно приложение с 32 фотографии

цена: 16 лв.

Три нови заглавия от издателство "Сиела"

"Още тогава лисицата е била ловец" от Нобеловия лауреат Херта Мюлер. Румъния в последните дни от режима на Чаушеску: приятелите се пре...

Редактор: Рени Попова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com