5 клишета, които мъжете използват при раздяла

53432
5 клишета, които мъжете използват при раздяла
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете са колкото предвидими, толкова и трудни за разбиране. Ето 5 мъжки клишета, които мъжете използват при раздяла, пише "Стандарт".

Затрупан съм с ядове

12-те ЗОДИИ и как реагират при раздяла

Никой не си пада по разделите и на всички ни се иска просто да пропуснем този момент и да продължим нататък. Това обаче не се получава ...

Необяснимо, но факт - някои мъже наистина не порастват. Те може да са много умни и начетени, обаче да нямат куража или дар словото да приключат отношения подобаващо. Крият се зад клишета като "имам много проблеми" и по този начин ти връзват ръцете за следващи ходове, защото не е редно да досаждаш. Претрупан съм от ангажименти, нека да ми отмине лудницата, ще чуете още от него. Това е хитра и често използвана тактика, която обаче разкрива, че той даже не си прави труда да измисли нещо по-оригинално и според ситуацията.

Проблемът не е в теб, а в мен

Някои господа преиграват и се изкарват толкова жалостиви душици. Уж като джентълмени признават "вината" си за края на връзката, за да не оставят дамите с наранено самочувствие.

Може да си измисли какви ли не извънземни обяснения защо не може да си позволи да бъде с теб. Че се страхува от обвързване. Че майка му не го е целувала за лека нощ и има притеснение от близост с жени. Че не знае какво иска от живота. Все неща, дето е дочул оттук оттам и няма собствена версия за случващото се.

Не те заслужавам

11 цитата за смисъла на раздялата

Никой не започва една връзка с мисълта, че тя ще приключи, но животът ни поднася изненади и ето, че прекрасната любов в даден момент се...

В този вариант може да чуете и налудничави фрази като: "Обичам те и затова трябва да те пусна", "Ти си удивителна, но трябва да си взема отпуск от жените". "Точно в този момент искам да съм асексуален". Ще каже още и че не може да ви осигури това, от което вие имате нужда. Ще се направи на рицар в оставка само и само да се измъкне, като обаче ви накара да се чувствате интересна. Което по презумпция не звучи толкова кофти, стига да не беше билет за екстрадиция от негова страна.

Стресиран съм и имам много работа

В превод горното означава: "Не се интересувам от теб чак толкова". Това е повече от досадно обяснение и чак ви нанася и душевни щети, защото може да се заразите от приказките му и да се почувствате и вие като преуморена от работа. Да ви стане унило и безнадежно. Да ви депресира. Само дето всички знаем, че искаш ли да видиш някого, и морета ще преплуваш, и планини ще претуриш, за да го сториш. Така че ясно е - подслъгва. А и като толкова лесно се стряска, подарете му на раздяла ваучер за курс за бой скаути, защото явно трябва да се върне една-две степени назад във времето за уроци по справяне с трудности.

Сега не можем да бъдем заедно, но някой ден...

Уж нарочно оставят вратичка, че да не ви боли много от раздялата и да живеете за едното голо утре. Каквото няма да настъпи. Съвсем ясно е, че се измъква, но се страхува да бъде откровен докрай. Не спирам да мисля за теб, но много неща стоят между нас. Различни сме и въпреки това с времето може и да се получи. Нека си вземем почивка един от друг. Е, да, ама животът се случва тук и сега и няма "после" в любовта. Така че давайте смело напред и нека следващият влезе!

Кога омръзва сексът?

Специалистите от университета "Лудвиг Максимилиан" си задали въпроса: след колко време започва да угасва сексуалното влечение при двойк...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com