Кога омръзва сексът?

103584
Кога омръзва сексът?
Снимка: iStock/Guliver

Специалистите от университета "Лудвиг Максимилиан" си задали въпроса: след колко време започва да угасва сексуалното влечение при двойките. За да си изяснят това, те провели анкета сред повече от 3000 мъже и жени на възраст от 21 до 40 години.

В резултат се оказало, че желанието спада през цялото съвместно съжителство. При това наличието или липсата на деца не играе никаква роля в този процес, децата могат да задържат брака, но не и сексуалните отношения.

Половината от жените по време на секс мислят за друг мъж

Британски психолози били учудени от резултатите на уникално допитване. Специалистите не очаквали, че жените, които в момент на интимна ...

Най-максималното влечение при двойките се наблюдава през първата година на отношенията. След това започва бавно охлаждане на горещите страсти.

След 16 години брак взаимното влечение спада с 27 процента. Но криза на 3-тата и 7-ата година в брака не съществува, смятат учените – това е измислица.

Впрочем угасването на страстите може и да е за добро, или поне учените от института Карнеги-Мелън смятат, че излишъкът от секс с времето може да направи отношенията нещастни. Преди да направят такова заключение, те провели продължително изследване.

Учените проследили развитието на отношенията на 64 двойки на възраст от 35 до 65 години. Двойките били разделени на две групи – такива, които правят секс всеки ден, и такива, които търсят интимни ласки помежду си веднъж седмично и по-рядко.

Оказало се, че по-умереният полов живот укрепва отношенията. А при чест секс партньорите бързо свикват един с друг и често именно това става причина за разводи и разрушаване на връзките. Освен това мъжът и жената престават да са си интересни.

Правете секс по циркадните ритми, съветват учени

Учените от Оксфордския университет са изяснили: на 20 години човек може да изпитва изблик на сексуална активност по всяко време на дено...

Отказът от секс укрепва брака

Психолози предлагат необичаен метод за връщане на яркостта в отношенията – отказ от секс. От време на време, разбира се.

Най-честата причина за разводите не са изневерите и не са паричните проблеми, и не са скандалите, а баналната скука, която оцветява в сиво дори най-ярките емоции.

С роботи е опасно

Водещи британски учени напълно сериозно натискат законодателството да забрани секса с роботи.

Най-опасните травми по време на секс

Учените от Женевския университет по хирургия и травматология заедно с техни колеги от Департамента за медицински изследвания в Женева с...

"Това ще доведе дотам, че изкуствените отношения да заменят естествените и да бъдат сведени до примитивна физиология. Никакви романтични чувства няма да останат. А това може да погуби човечеството, като принципно измени ролите на мъжете и жените."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com