Българска изба втори път е отличена с най-голямото световно признание

3001
Българска изба втори път е отличена с най-голямото световно признание
Снимка: Домейн Бойар

Един от най-големите винени конкурси в света MUNDUS VINI даде за втори път изключително признание за българската изба „Домейн Бойар“.

Преди броени дни бяха обявени резултатите от дегустациите на Mundus Vini, където българските изби отново са спечелили множество топ отличия, но една от тях се откроява с признание, което експертното световно жури дава на наш производител за втори пореден път - “Най-добър производител от България” за „Домейн Бойар“.

MUNDUS VINI безспорно е един от най-големите и престижни световни конкурси, на който всяка година се оценяват проби от най-добрите производители в цял свят от всички видове и стилове вина. Оценяват се и бири и спиртни напитки. Конкурсът се провежда ежегодно в Нойщадт, Германия и предшества най-голямото изложение на напитки в Европа – PROWEIN (в Дюселдорф). 

Това е признание, което се дава от елита на световните винени експерти на един от най-важните конкурси за винения свят и стойността му е изключителна.

Затова и тази награда е толкова специална, още повече, че тя е придружена и от 5 златни и 5 сребърни медала за вината на избата. Ето кои са те:

Златни

2019 Platinum Cabernet Sauvignon 

2021 Skywalker Sauvignon Blanc

2020 Korten Natura Mavrud&Rubin

2021 Paradiso Mediterraneo Rosé

2020 Domaine Boyar Mavrud&Cabernet Franc 

Сребърни

2021 Nelson Cliffs Sauvignon Blanc

2020 Korten Wines Cabernet Sauvignon

2020 Quantum Pinot Noir&Merlot

2020 Korten Wines Syrah

2021 Korten Natura Rosé

Това признание, разбира се, не идва случайно. Вината на избата всяка година печелят топ отличия на този конкурс. Многократно печелят не само златни и сребърни медали, но и специалните награди в категориите “Най-добро червено вино от България” и “Най-добро бяло вино от България”.

В конкурса всяка година участват десетки български изби, които също печелят отличия с вината си, но наградата “Най-добър производител от България” бе връчена миналата година на Домейн Бойар за първи път. Тази година те печелят това признание отново, което доказва постоянното високо качество на техните вина.

„Домейн Бойар“ също така печелят награди и не само на този голям световен конкурс.

Едновременно с отличията от Mundus Vini, идват и резултатите от още два големи конкурса Sakura Awards (в Япония), където избата има три отличия - Сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2021 и два златни за Domaine Boyar Traminer 2021 и Domaine Boyar Merlot 2021.

Следва златен медал за Boutique Rose 2021 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2022.

Всички тези отличия обясняват защо “Домейн Бойар” е не само най-устойчивата винена компания на българския пазар, но и най-големият и устойчив износител на качествени български вина и на международните пазари. Така те градят добрия имидж на българските вина по света. И са истински Пазач на традициите в България.

Признанието е безспорно доказателство за професионализма на екипа на компанията, която миналата година навърши 30 години. Основана през 1991 едновременно в София и Лондон, тя до днес е най-големият износител на качествени вина за Великобритания (където е безспорен лидер), Белгия, Холандия, САЩ, Япония и др.

Домейн Бойар доказват категорично своята лидерска позиция и в сегашните трудни времена, като остават стабилни и здраво стъпили на своят професионализъм. Те са абсолютните иноватори на нашия пазар като в годините първи прокарват най-модерните световни тенденции във виното и внедряват най-съвременните технологии и оборудване във винарството у нас. Всяка година създават нови устойчиви марки вина във всички ценови категории. 

Ето как избата доказва и своето корпоративно послание “Добри в правенето на вино”. Защото за тях е мисия да бъдат наистина са добри в това, което правят, казват от компанията.

Разбира се, зад тези успехи стои един сплотен екип от енолози и професионалисти във всички дейности свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени вина.

Главният енолог на избата Капка Георгиева е първият български енолог, получил специалната награда на най-авторитетната винена медия у нас DIVINO за “Особен принос във винарството”, награда, която се връчи за първи път през 2019. 

Избата ежегодно печели престижни отличия и на другите големи световни винени състезания като Vinalies Internationales в Париж, International Wine Challenge в Лондон, Concourse Mondial du Bruxelles (провежда се в различни градове по света), Mondial de Rose в Кан и много др.

По тази причина „Домейн Бойар“ е и „Супербрандът на българското вино“, като от 10 години печели челното място в категорията „Вино“ в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги определя заслужено и като производителят, ползващ се с най-високо доверие сред потребителите на вино у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com