Чай от ябълки!? И за какво е полезен?

45763
Чай от ябълки!? И за какво е полезен?
Снимка: pixel2013 / Pixabay

Ябълката е един от най-здравословните, разпространени и достъпни плодове по нашите географски ширини. Може да помогне да се отървете от много заболявания. Ябълките имат най-благоприятен ефект върху храносмилателния тракт. Всички ползи за здравето на този вкусен плод са запазени в ябълковия чай.

Много са богати на различни витамини и хранителни вещества, най-вече пектин. Той спомага изхвърлянето на вредните токсини от човешкия организъм и подобрява стомашната микрофлора, от което зависи и здравият ни имунитет. Но малко известен е чаят от ябълки, който е доста консумирана напитка в Турция.

За какво помага чаят от ябълки?

Този вид ароматен чай спомага упрепването на имунитета и се пие превантивно срещу вируси, особено през есенно-зимния период. Също така има диуретичен ефект и прочиства бъбреците от вредни натупвания, като регулира и обмена на вещества в организма.

Ако консумирате чай от ябълки с канела, ще улесните процеса на храносмилане и ще поддържате нивата на кръвната си захар в здравословни граници, също така ще отслабнете по-лесно, ако го включите като част от диетата си.

Към този вид чай може да се добади и малко ванилия за усилване на аромата и да се овкуси с мед, вместо захар, защото е много по-полезен за организма.

Ябълков чай ​​с портокал и канела

Продукти:

1 прясна ябълка,

Чай от ябълки!? Да, ето за какво е полезен!

Ябълката е един от плодовете, богати на витамини и фибри. Има сладък вкус с високо съдържание на вода, предпочитан от всички възрастови...

2-3 кръгчета портокал,

1 пръчка канела,

1 с.л. черен чай,

500 мл вода,

мед на вкус

Защо е ВАЖНО да пием чай от ЯБЪЛКА всеки ден?

Сезонът на ябълките е и ние трябва да се възползваме от всички ползи, които можем да извлечем от вкусния и здравословен плод. Ако всек...

Начин на приготвяне:

Във вряща вода сложете чая, нарязана на филийки ябълка, резенчета портокал и канела, натрошена на няколко части. Гответе на слаб огън за 5 минути, покрийте и оставете да вари за 10 минути. Изсипете чая в чаши, добавете мед на вкус. Освен самите ябълки можете да използвате и ябълков цвят за чай.

Съберете прясно разцъфнали ябълкови цветове и пъпки и запарете като деликатен зелен чай. Тази напитка има невероятен аромат и вкус. За съжаление няма да можете да се запасите с ябълков цвят за чай за зимата - сухите цветя почти нямат вкус и аромат.

Ябълките се съчетават добре с черен и зелен чай, цитрусови плодове, канела, карамфил, ванилия, джинджифил, хибискус, шипки, липа, мента, жасмин, мед, дори черен пипер. Опитайте да добавите любимите си подправки и билки към ябълковия чай – може би ще измислите уникална рецепта. Ябълковият чай е много популярен в Турция.

В продажба можете да намерите много готови смеси, дори разтворим чай на прах. Всяка домакиня има своя рецепта за ябълков чай ​​за всички поводи – за освежаващ, затоплящ, ободряващ чай против настинка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com