Ето как са нагласени машините за играчки, за да е сигурно, че са на печалба (ВИДЕО)

15417
Ето как са нагласени машините за играчки, за да е сигурно, че са на печалба (ВИДЕО)
Снимка: bluebuddies.com

Машините за играчки изглеждат толкова обещаващи. Слагате 50 стотинки и хващате играчката, която искате. Би трябвало да е лесно? Разбира се, че не.

Сигурно вече знаете, че има нещо гнило в тези машини. От десетки години дизайнът им е такъв, че винаги да са на печалба за собствениците им, пише Smithsonian.

19 "факта", в които вярваме, а не бива

Множество митове, суеверия, погрешни тълкувания на факти, бабини деветини и т.н. са познати на съвременното ни общество. Някои от тях о...

Съвсем кратък поглед върху ръководството за употреба на машината ще ви разкрие, че тя може да бъде програмирана да хваща с пълна сила само от време на време. Всъщност някои машини даже могат сами да изчисляват колко често да хващат с пълна сила, за да е сигурна печалбата. Собствениците също могат да нагласят параметрите така, че наградата да пада, след като вече е хваната. Машината също може да бъде програмирана така, че да е невъзможно да се предвиди кога играта ще е честна.

Една проста сметка: ако цената за една игра е 50 стотинки, а цената на играчката в машината е 7 лева и собственикът е нагласил условията за 50 процента печалба, то машината ще работи честно само около 1 път на 21 опита. Но това не спира ентусиастите да пробват.

Практиката на нагласяне на машини за играчки не е нова. Тези машини се появяват на бял свят по време на Голямата депресия и тогава са били още по-нагласени, защото движението на щипките е било много ограничено. Модерните машини позволяват повече маневреност, но пък са страшно манипулирани за постигане на печалба на собствениците.

Така че следващия път, когато искате да си хванете сладко плюшено мече, имайте предвид, че шансовете не са във ваша полза.

Едва 2% от хората успяват да открият войниците на снимката

Американците са луднали по снимките със скрити обекти. Много фотографи се включват в играта като непрекъснато затрудняват хората със сн...

Автор: Димитър Димитров, megavselena.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com