Ето кои са най-умните породи кучета

54392
Ето кои са най-умните породи кучета
Снимка: iStock/Guliver

Вашето куче умно ли е? Не е лесно да се каже това обективно. Ето обаче една класация, която се счита за относително обективна. Вашият фаворит ли е в него?

Най-често хората оценяват интелигентността на кучето въз основа на това по какъв начин и колко бързо могат да реагират на команди. Това е най-простият начин да се разбере интелекта на едно куче. Подбирахме послушни и по-малко агресивни индивиди - но някои смятат подобни класификации за несправедливи. 

Ето класацията на експертите за кучетата от "най-високото ниво". Тези кучета научават нова команда за по-малко от пет опита. Те се подчиняват на собствениците си в 95% от времето.

1. Бордер коли

Тази порода са много отдадени и послушни кучета, но също така имат жив темперамент и желание за игра, не само физически. Те научават много бързо нови неща, така че постоянно се нуждаят от нови предизвикателства.

 2. Немска овчарка

Те са известни като кучета със специални задачи. Те се отличават с висока интелигентност и смелост. В същото време те са верни и послушни. Тази порода също има присъщо високо ниво на активност и следователно се нуждае от добра доза упражнения на открито всеки ден.

3. Голдън ретривър

Те имат нежен и приятелски характер и са много предани. Не приемат добре самотата. Въпреки това те се адаптират много лесно към нови ситуации и бързо научават нови неща.

4. Доберман 

Любимата порода куче разкриват много неща за характера

Обожаваме нашите най-добри приятели – кучетата, а в следващите редове положението е: кажи ми коя е любимата ти порода куче, за да...

Доберманите имат силен инстинкт за пазене и са били използвани като кучета за защита. Те обаче могат да бъдат и много приятелски настроени. 

5. Ротвайлер

Въпреки че тази порода се счита за една от по-агресивните, това не изключва възможността ротвейлер да бъде отгледан като привързан и нежен другар за цялото семейство.

6. Шотландска овчарка

Прилича на миниатюрно коли, но това е единственото нещо, което и двете породи имат общо. Шотландските овчарки са много динамични и интелигентни, но нежни кучета, които са много отдадени, както и изключително чувствителни и недоверчиви към непознати.

Защо кучетата носят пръчки от разходка: Пет обяснения за странния навик

Ако от всяка разходка кучето ви влачи огромна пръчка вкъщи - не се карайте на животното за това. Това поведение е в кръвта му. Пръчките...

7. Лабрадор ретривър

Лабрадор ретривърът е една от най-популярните породи, най-вече заради естеството си. Той е нежен, дружелюбен и мъдър, както и гъвкав – може да се адаптира към всяка ситуация и винаги е ентусиазиран от поверените му задачи. Обича движението, особено във водата.

8. Папийон

Известен иначе като континентален шпаньол, папийонът е нежно и предано куче-придружител, макар и понякога малко настоятелно да иска внимание и да го галите. 

В общи линии това е топ-осмицата, като кучетата не са подредени по възходяща или низходяща линия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com