Най-сладките и най-желани породи декоративни кучета

44530
Най-сладките и най-желани породи декоративни  кучета
Снимка: Рexels

Декоративните породи кучета са всички онези малки, сладки и пухкави любимци, които всеки път, щом зърнем на улицата, ни се иска да ги гушкаме и мачкаме. Много от хората избират да осиновят или закупят именно по-малки домашни любимци, тъй като отглеждането им в апартамент е много по-лесно, а и не се налага да им се осигурява огромен терен за игра, както е при по-големите породи.

Ето и списък на най-желаните декоративни кучета породи:

 

Померан

Помераните са едни от най-сладките домашни любимци. Когато са подстригани, те страшно много наподобяват плюшена играчка. Тяхното тегло обикновено достига до 3,5 кг. Дълголетници са и живеят до 16 години.

Кучетата от тази порода са изключително игриви и комуникативни. Те търсят вниманието на своя стопанин. Като цяло не боледуват често и са сравнително здрави животни. Разбира се, като всяко едно живо същество, имат нужда от много любов, която ние трябва да им даваме, ако сме избрали да ги отглеждаме.

Йоркширски териер

Тези кученца, макар и малки на вид, могат да бъдат и зли, когато става въпрос за територията или стопанина им. Те са изключително сладки и затова се превръщат в едни от най-желаните за отглеждане. Те също са дълголетници и живеят до 16 години. Тяхното тегло достига до 3 кг.

Козината на йоркитата е много специфична и изисква грижи. Косъмът е най-близък до човешкия. Трябва редовно да се разресва. Обикновено тази порода страда от проблеми със стомахчето и бронхит.

Болонка

Още един малък любимец, който може да се превърне във ваш верен приятел до края на живота си. Те са сладки и обичат да бъдат сред стопаните си. Не досаждат и ако усетят, че ги игнорирате, ще се сгушат наоколо и ще чакат търпеливо.

Те живеят между 12 – 14 години. Мъжките са по-едри от женските, но теглото им рядко надхвърля 4 кг. Много често страдат от проблеми с крачетата.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Още една порода за гушкане. Дори бихме казали, че тези декоративни кученца няма да ви оставят на мира, ще искат непрекъснато да са в прегръдките ви. Ако от това имате нужда, то значи кавалерчетата са вашият перфектен избор за куче.

Козината им е много пухкава и красива. Ако искате да участвате с тях в конкурси, не бива никога да я подстригвате. Имайте предвид, че лятото става доста тежка и е препоръчително да се замислите за прическа на кучето си. Това се отнася за стопаните, които нямат амбиции, свързани с кучешки състезания. Шпаньолите живеят до 10 – 14 години и тежат 6 – 9 кг.

Чихуахуа

Тези кученца имат особен нрав. Те са в готовност да ви пазят от всяка една потенциална опасност. Не винаги преценката им е добра, но няма да се откажат да лаят, докато не са сигурни, че всичко е наред.

Миниатюрни са и можете спокойно да ги носите със себе си по молове и ресторанти. Те живеят от 12 до 20 години, Теглото им достига до 3 кг.

Пинчер

Пинчерите бяха много по-желани, преди на мода да станат всички тези породи кучета, които са в списъка. Те са мънички на вид, но понякога лаят им наподобява голямо куче. Това е и една от причините да се отглеждат и като кучета пазачи. Живеят около 13 години. Често обаче имат проблеми със сърцето и с очичките.

Коя е любимата ви порода кучета и какво разкрива за вас

Дакел

Визията на дакелите е много интересна. Това са умна порода кучета, които обичат да играят със стопаните си. Техният упорит нрав обаче не позволява лесно да ги дресирате. Нуждаят се от много разходки, макар да са в листа с декоративни породи.

Живеят близо 12 – 16 години.

Пекинез

Kaк кучето разбира, че го лъжете?

Мнозина смятат кучетата за лековерни животни и считат, че могат лесно да ги заблудят. Но експертите са категорични, че това не е така. ...

Тези кучета са много сладки, заради своите сплескани муцуни, Характерът им обаче не е толкова благ, колкото изглежда на пръв поглед. Нуждаят се от собствено пространство и не държат на всяка цена да придружават стопаните си навсякъде, както са повечето малки породи кучета.

Те живеят до 15 години и често страдат от проблеми с имунната система и храносмилателния тракт.

Мопс

Почитателите на тази порода кучета не са никак малко. Декоративните сладури са перфектни за отглеждане от по-лениви хора, които не обичат много движението. Мопсовете са малки мързеливци, които могат да проявят спокойствие в компанията на шумни деца.

Те обичат да си похапват всичко, което виждат, че ядат стопаните им. Ако обаче искате кучето ви да е здраво, трябва да умеете да му отказвате. Тази порода декоративни любимци ще ви бъде вярна до 12 – 15 години.

Време е да изберете вашия любимец! Не забравяйте обаче, че ваша е отговорността да го дарявате с топлина, любов и грижи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...