Istituto Europeo di Design предлага на младите таланти от България новаторски курсове за обучение и стипендии

2369
Istituto Europeo di Design предлага на младите таланти от България новаторски курсове за обучение и стипендии
Снимка: Istituto Europeo di Design

Обучението в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации става много по-достъпно за българските кандидат-студенти с програмите, предлагани от Италианското висше училище за дизайн - Istituto Europeo di Design (IED). От 2016 г. в института успешно се прилага метод за намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи за бакалавърски програми. Освен това, академията стимулира най-креативните кандидати със стипендии в размер на 50% до 100% от годишната таксата.

“Независимо от стратегическото си географско положение и реномираните си университети по изящни изкуства, в България все още има липса на специализирани образователни институции по дизайн”, споделя Стефано Ерки Годио, директор „Международен маркетинг“ в IED. Според него навлизането на нова вълна от амбициозни творци е предпоставка за процъфтяване на модната сцената и изкуството в страната, което ще има положителен ефект върху икономическия растеж. „От основаването си досега IED разширява границите на дизайна, привличайки най-талантливите студенти, които искат да създават, а не да следват световните тенденции”, добавя Годио. Той споделя, че в исторически план винаги е имало постоянен поток от талантливи български студенти във на IED в Италия и Испания, където се изучава дизайн, мода, визуални изкуства и комуникация. „Сега вече сме на етап, когато можем да помислим за създаването на местна българска общност на бившите възпитаници на IED, която да вдъхновява, експериментира и провокира промяната, посредством методологията на IED, включваща лекции, дискусии и практически семинари“, добавя Годио. 

IED е международно призната академична мрежа с 50 годишна история и филиали в 11 града по света, включително 7 в Италия (Милано, Каляри, Комо, Флоренция, Рим, Торино, Венеция), 2 в Испания (Барселона, Мадрид) и 2 в Бразилия (Сан Паоло, Рио де Жанейро). Институтът предлага образование и обучение в следните дисциплини: дизайн, мода, визуални изкуства и комуникация. До момента хиляди студенти от повече от 130 държави са се дипломирали успешно от IED в различните университетски центрове и филиали.

Образователното портфолио на IED включва: бакалавърски програми (диплома за придобиване на първо академично ниво, диплома за бакалавър, диплома за бакалавър (с отличие) и диплома на IED); магистърски програми (магистърска степен и магистърски курсове на IED) и курсове за продължаващо обучение. Италианското висше училище за дизайн IED осигурява задълбочена теоретична и практическа подготовка в сферата на модата и дизайна на всички творчески натури, която изгражда „компетентност и нагласа, подходящи за възпитаванена усет към дизайна“, което ще се окаже ключов фактор за тяхната успешна кариера.

Някои от курсовете се преподават на английски език. Чуждестранните студенти завършват курс по езиково обучение, съответстващ на местоположението на филиала, тъй като някои от предметите са на местния език. IED предоставя на своите възпитаници възможността да се потопят в културната среда на много градове и да възприемат различни художествени течения и стилове.

„Учене чрез практика“ е кредото на IED. Директното партньорство на IED с големи компании отговоря на новите пазарни реалности, като развивановаторски умения и създава професионалисти, които не се страхуват да изпробват нови подходи и да създават автентични стилове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com