Как да научим децата си на уважение към парите?

40332
Как да научим децата си на уважение към парите?

Всеки родител понякога се пита как ли ще се справя детето му в живота – дали ще затъне в дългове, или ще блесне с гениални инвестиции?

Ако се надяваме наследниците ни да не водят тежка борба с просрочените сметки, но и да не заприличат на чичо Скрудж, трябва отрано да направим първата крачка – да поговoрим с тях за семейните финанси.

Мъжете - по-секси когато са татковци

Мъжете стават по-привлекателни, като станат бащи, показва ново проучване. Това е първото по рода си проучване на мъжката самооценка на...

Какви са тревожните признаци, че когато порасне нашият малчуган, парите ще изтичат между пръстите му, разкрива изданието U.S.News& World Report. Психолози обаче предупреждават – не бъдете твърде строги и все пак не забравяйте, че става дума просто за дете.

Червен флаг: Детето лесно се подвежда от телевизионните реклами и мнението на околните. Като види нещо ново, веднага иска да го притежава. Това означава, че като порасне, може да стане импулсивен купувач.

Решението: Първо, не забравяйте, че няма нищо лошо в импулсивните покупки, стига да не са твърди скъпи или твърде чести. За да научите детето да не посяга към всичко, което вижда в магазина, отпуснете му определена сума на ден или на седмица. Когато пожелае нещо глупаво според вас – не го спирайте. Щом изхарчи парите си и поиска нова играчка, просто свийте рамене със съчувствие и се надявайте, че си е научило урока. Ако решите да сте милосърден, разкрийте му тайната, че в някои магазини може да върнеш стоката до определен период от време.

С какво още можем да помогнем на децата си да не станат прахосници - научете в Expert.bg.

5000 деца у нас живеят в институции

От началото на годината към края на февруари вече има 6 закрити специализирани институции, което на практика означава, че децата са изв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com