Как да се справим сами с целулита?

1175
Как да се справим сами с целулита?
Снимка: iStock

Целулитът, известен още разговорно като „портокалова кора“, е проблем на много хора, които мечтаят за стройна фигура. Може да се появи предимно при жени, въпреки че също не е необичайно и при мъжете. Има много причини за появата на целулит: наднормено тегло, неправилно хранене, липса на физически упражнения, генетични състояния, нарушения на кръвообращението и лимфната система и много други.

Борбата с целулита може да не е най-лесният, но има много ефективни начини за борба с "портокаловата кора". Ето защо, ако се борите с този проблем - не се отчайвайте! И така, какво трябва да направим, когато имаме целулит?

1. Адекватното хранене - появата на целулит се благоприятства от наднорменото тегло, също и ако имате няколко излишни килограма - най-добрият начин е да въведете калориен дефицит, за да се отървете от тях ефективно и в същото време да се отървете от целулита. Също така не забравяйте да включите здравословни храни в диетата си, като пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове, храни богати на антиоксиданти. Също така трябва да се откажете от преработените продукти, които имат отрицателно въздействие върху ежедневното благосъстояние и външния вид на кожата.

2. Дръжте тялото си правилно хидратирано!  - Дехидратацията на организма може да допринесе за образуването на целулит. Ако сте активен човек - губите и вода по време на физическа активност, следователно консумацията на течности през деня се увеличава. Минималната стойност на консумираните през деня течности е 30 мл вода на всеки 1 кг телесно тегло. Като част от доставените течности също си струва да се използват билкови чайове, които помагат за премахване на токсините от тялото.

3. Тренировки - Диетата и адекватната хидратация не са достатъчни! Един от най-препоръчителните методи за борба с "портокаловата кора" е силовата тренировка. Това се дължи на факта, че в комбинация с подходяща диета това води до намаляване на телесните мазнини, а също така ще има положителен ефект върху стягането на фигурата. Разбира се, ефективна форма на обучение също може да бъде аеробното обучение под всякаква форма (ходене, джогинг, велосипед, ролери и т.н.).

4. Масаж - има положителен ефект върху кръвообращението и циркулацията на течности, което предизвиква разграждането на мастните тъкани като по този начин подобрява състоянието на кожата. Особено смляно кафе действа много добре срещу целулита поради факта, че кофеинът съдържащ се в кафето подобрява тонуса на кожата и съдържа антиоксиданти.

5. Стабилизиране на хормоните - появата на целулит също има хормонален фон, така че ако дълго време се борите с „портокаловата кора“ - отидете на лекар и направете необходимите хормонални изследвания, след което той ще приложи подходящо лечение. 

Образуването на целулит може да бъде причинено от много фактори, но ако все пак срещнем този проблем - не се паникьосвайте. Въвеждането на горните съвети в ежедневието ще повлияе положително на състоянието на кожата и ще се отърве от нежелания целулит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com