Съществуват ли енергийни вампири

1853
Съществуват ли енергийни вампири
Снимка: Thinkstock

Можем спокойно да кажем, че със сигурност ги има! И това е факт, без значение дали искаме да го приемем или не!

През целия си живот ще сте срещали хора, които са ви предавали положителни чувства, добра енергия, вибрации в съответствие с емоционалното ви състояние и че в крайна сметка сте се почувствали увлечени от този дух на наслада, нали? Със сигурност обаче сте попаднали на други, чиято личност ви е действала точно обратното: тежест, емоционална умора, стрес, изтощение, лошо настроение и т.н ... Е, днес ще се съсредоточим върху последното, което ще наречем емоционално или енергични вампири.

Емоциите са нещо специално за всеки човек, те се проявяват рязко и без намесата на рационалната част, те показват вътрешни афективни състояния като: потребности, желания, мотивации, илюзии и т.н. Така че начинът на тълкуването им ще зависи от миналия ни опит, учене, характер, нагласи и убеждения. 

Сега има личности, които съзнателно или несъзнателно имат способността да смучат нашата енергия и добро настроение, предвид постоянния негатив, който излъчват.

Емоциите са заразни, за добро или за лошо, така че продължителното излагане на едно или друго може в крайна сметка да повлияе на нашето състояние на ума, без всъщност да го определя, тъй като винаги ще имаме възможност да се изправим пред него и да насочим живота си към всичко, което се случва в съответствие с това от което се нуждаем, за да поддържаме емоционалното си благополучие.

Симптоми на емоционални вампири

Най-общо казано, емоционалните вампири са хора, които използват много емоционалната манипулация, за да постигнат целите си. Сякаш трябва да се хранят с енергията на другия човек, за да се чувства добре и именно заради това основната характеристика с която са надарени е липсата на съпричастност, те не се поставят на мястото на другия, те са доста егоистични.

Да кажем, че използват другите като перфоратор, за да разтоварят дискомфорта си и когато го направят с даден човек, отиват след това да намерят някой друг, с който да направят същото. Те се много чувстват комфортно в ролята на жертва, така че се оказват наистина много изтощителни хора. Винаги мрънкат, винаги се оплакват, никога не са разбрани...

Емоционалният вампир винаги ще бъде някой близък до нас, тъй като той трябва да установи предишна афективна връзка, преди да започне да краде енергията ни. Това е така, защото за да започне да действа, той първо трябва да знае нашите слаби места и по този начин да ги използва в своя полза. Изключително трудно е да се избегнат вредните му ефекти, когато става въпрос за хора от нашия най-близък кръг: семейство, приятели, партньор и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно