Какво ви е нужно, за да превърнете двора си в плаж

1334
Какво ви е нужно, за да превърнете двора си в плаж
Снимка: iStock

Дворната площ около вашата къща често е затрупана с множество навеси или ненужни вехтории. Използвайте това пространство, за да го превърнете в място за отдих и забавление. Превърнете двора си в басейн!

Научете как да направите басейн в двора със собствените си ръце.

Няколко МИТА за печенето на слънце, които УВРЕЖДАТ кожата

Всички обичате лятната почивка на море под зоркото слънце и мекия пясък. За да сме изцяло подготвени за нея обаче, трябва да вземем със...

Най-приемливата форма за бетонен басейн е правоъгълна, кръглите или квадратни басейни са по-скъпи при изчисляване на 1 кв.м от площта му.

След като установите желанието си да построите басейн, преценете къде точно да го разположите - пред къщата или в задния двор. Когато избирате място, имайте предвид:

- близост до водоснабдяване.

- възможност за източване на вода

- разстояние от къщата и останалите сгради.

Опасностите в двора ви за вашите домашни любимци

Токсични цветя Змиите и грабливите птици не са единствените заплахи за вашия домашен любимец. Най-красивите части от вашата градина мо...

- слънцето

- равната повърхност на дворната зона.

На първо място ще са ви необходими лопата, пясък, чакъл и цимент. Също така ще ви трябва дърво за направата на кофраж и масло за грунд. Моля, имайте предвид, че ширината трябва да бъде с 40 см повече от планираната, както всъщност и дълбочината.

За да построите басейн със собствените си ръце, на дъното на изкопаната дупка трябва да има 20-сантиметров слой пясък. След това влиза в действие покривният материал, който ще изпълнява хидроизолационна функция. Между другото, по-добре е покривният материал да се постави на два слоя с припокриване от 30 см върху стените. Така ще бъде по-надеждно.

И така, изкопът е готов. Сега трябва да придадете на басейна по-изтънчен вид. За да направите това, трябва да се направи кофраж около периметъра и да се излее бетон в получената празнота между него и земята. За надеждността на конструкцията е перфектен хидробетон, в който може да се постави армировъчна мрежа. Когато бетонният слой изсъхне, кофражът може да бъде отстранен. След това стените се покриват със смес от цимент и вода, а на дъното се поставя ситен камък и армировъчна мрежа. Дъното се запълва с бетон. Това е много важен етап от работата, дъното трябва да е равно, макар и с наклон в избраната посока. През него ще минава дренажна тръба. Когато бетонът е напълно сух, облицовайте с плочки.

Как дворът на къщата ни може да изглежда перфектно?

Немалка част от хората в България имат селски имот или живеят в къща. Една част от поддръжката на цялото нещо е двора. Независимо дали ...

Ако предпочитате надземен сглобяем басейн, очаквайте непредвидими разходи, но големите размери ще задоволят прищевките на цялото семейство. Повечето модели включват и помпи за пречистване на водата. Поддръжката е лесна и не се използват много препарати, за да бъде водата винаги чиста. Тези басейни са сглобяват лесно, а при повреда лесно ще намерите нова част. Не трябва да влизате с остри предмети в сглобяемия басейн, защото може да повредите линера.

Повечето семейства предпочитат надуваемите басейни. Лесно се инсталират и са много по-евтини. Частите за поддръжка също са достъпни за джоба на всяко семейство. Въпреки трислойния материал, който използват производителите, вероятността да бъдат спукани е голяма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com